Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανανεώνεται για ένα χρόνο η σύμβαση για το VAR

Ανανεώνεται για ένα χρόνο η σύμβαση για το VAR
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 - 22:16

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανανέωση της σύμβασης για να διεξάγονται οι αγώνες της Super League με VAR και δεν αποκλείεται να οριστικοποιηθεί μέχρι την Τετάρτη, ημέρα που θα συνεδριάσει η Super League και θα είναι η πρώτη φορά μετά την επανεκλογή του Μαρινάκη στην προεδρία της. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές και η κυβέρνηση αναμένεται να καταβάλει απαιτούμενο ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για τη σεζόν 2024-25. Αντίθετα, απορρίφθηκε το αίτημα της ΕΠΟ για goal line technology και ημιαυτόματο οφσάιντ, καθώς για αυτό χρειαζόταν επιπλέον ποσό άνω των 600.000 ευρώ, που όλα δείχνουν ότι θα τα καλύψουν οι ΠΑΕ της Super League. Εκτός, αν η κυβέρνηση πειστεί την τελευταία στιγμή.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαμηνύσει ότι είναι η τελευταία φορά που χρηματοδοτεί για το VAR και στο μέλλον οι ΠΑΕ θα είναι αυτές που θα καλύπτουν τη δαπάνη. Αυτό ειπώθηκε και σε σχετική συνάντηση. Το κόστος για τις γραμμές του οφσάιντ ήταν επιπλέον.

Το VAR έχει μπει στη Super League από τη σεζόν 2019-20, με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση. Τότε στην εξουσία ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γραμμένος. Τώρα, την αρμοδιότητα για την ανανέωση της σύμβασης έχει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Η ανανέωση της σύμβασης θα είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, όμως καθυστέρησε λόγω των ευρωεκλογών, των εκλογών της Super League αλλά και της ΕΠΟ. Αν δεν υπήρχε VAR δεν θα τελείωναν τα πρωταθλήματα, καθώς κάποιοι διαιτητές και βοηθοί ήταν τόσο προκλητικοί που αλλοίωναν μέχρι και το VAR, μην φροντίζοντας για τα προσχήματα.

Διαβάστε επίσης