Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στο μπλοκ της ΑΕΚ

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στο μπλοκ της ΑΕΚ
Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024 - 22:20

Με μεγάλη πλειοψηφία αναμένεται να εκλεγεί ο Μάκης Γκαγκάτσης στην προεδρία της ΕΠΟ, καθώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση, στις εκλογές που θα γίνουν στις 22 Ιουλίου. Από τις 55 ενώσεις, είναι ζήτημα το μπλοκ του νότου που στήριζε η ΑΕΚ να απαριθμεί περισσότερες από 6-7 ποδοσφαιρικές ενώσεις. Μαζί με τις ΠΑΕ και τους τρεις εκπροσώπους της Super League 2 για την διοίκηση της ΕΠΟ ψηφίζουν 74 εκλέκτορες (σ.σ. η Ενωση Ποδοσφαίρου Γυναικών έχει δυο ψήφους).

Όλα αυτά σημαίνουν ότι... Γιαννάκης γιόκ! Είναι το πρόσωπο που στηρίχθηκε η ΑΕΚ, η οποία άλλαξε και ιδιοκτήτη (Ηλιόπουλος αντί Μελισσανίδη).

Το μεγάλο ατού για τον Μάκη Γκαγκάτση είναι ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι πολλές ενώσεις. Με κάποιες, αυτές που ανήκαν στο μπλοκ του βορρά, είχε άμεση επαφή μαζί τους (κυρίως με τους προέδρους των ΕΠΣ).

Ουσιαστικά ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θα έχει αντιπολίτευση. Αρα, είναι μεγάλη ευκαιρία για ριζικές αλλαγές στην ομοσπονδία, όπου τα τελευταία χρόνια είχε αλώσει στο σύστημα της «εξυγίανσης». Με δεδομένη και την αποπομπή του Φιλιππούση από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή αναμένονται ριζικές αλλαγές και στο οργανόγραμμα της ΕΠΟ, προκειμένου να αποκλειστούν οι δίαυλοι με το προηγούμενο καθεστώς που προκαλούσε σε όλα τα επίπεδα.

Το σύστημα «φώναζε» από μακριά ότι δεν πάει άλλο. Καθόλου τυχαίο ότι διαλύθηκε η συμμαχία ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, καθόλου τυχαίο ότι στη ΓΣ της ΕΠΟ ο Μάκης Γκαγκάτσης είπε ότι τα τελευταία δυο χρόνια υπήρχαν σκιές. Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέδιο μεγάλων αλλαγών.

*Καθόλου τυχαίο ότι από τη συνάντηση (4/7) του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρεχάγκελ και τους διεθνείς της Εθνικής του 2004, για την επέτειο του άθλου της Πορτογαλίας, έλειπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος. Άλλη μια απόδειξη ότι δεν τον υπολόγιζαν και δεν τον υπολογίζουν, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι παίκτες της επικής επιτυχίας.

Διαβάστε επίσης