Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο Ολυμπιακός και οι αλλαγές που σκέφτεται η UEFA

Ο Ολυμπιακός και οι αλλαγές που σκέφτεται η UEFA
Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024 - 17:31

Ο Ολυμπιακός μπορεί, πια, να συγκαταλέγεται και επίσημα στην «ελίτ» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ειδικά μετά την κατάκτηση του Conference League, που αποτελεί τον πρώτο τίτλο που κατακτά ελληνική ομάδα στο ποδόσφαιρο, σε διεθνές επίπεδο.

Μάλιστα, αν δεν υπήρχε καθυστέρηση από την UEFA για το πλάνο που υπάρχει στα «σκαριά», πολύ πιθανόν να ερχόταν ακόμα μία ανάλογη κούπα. Ο λόγος για το ευρωπαϊκό Super Cup, που όπως αποκαλύπτει το ιταλικό «Calzio e Finanza» συγκαταλέγεται στα δεδομένα που θα αλλάξουν, από την ερχόμενη σεζόν στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα της «Γηραιάς Ηπείρου».

Αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να γίνει από φέτος, και να δούμε τον Ολυμπιακό να «μάχεται» για το ευρωπαϊκό Super Cup. Όμως, οι καθυστερήσεις της UEFA πάνε την υλοποίηση του πλάνου για το 2024/25, μετά το τέλος της εν λογω αγωνιστικής χρονιάς.

Ειδικότερα, το μέσο κάνει λόγο για μία μορφή Final-4, κατά την οποία οι νικητές Europa και Conference League θα τίθενται αντιμέτωποι μεταξύ τους, χωρίς να γίνεται λόγος για περαιτέρω κριτήρια συμμετοχής. Από εκεί και πέρα, ο χρόνος ήταν αυτός που δεν άφησε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να προχωρήσει την υπόθεση.

Αφορμή για αυτό η διεξαγωγή των EURO, Copa America, καθώς και το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία των συυλόγων για αυτό, αλλά καμία πρόταση δεν έφτασε εγκαίρως στην αρμόδια ποδοσφαιρική αρχή.

Έτσι, τουλάχιστον για φέτος δεν θα δούμε τον Ολυμπιακό να διεκδικεί το ευρωπαϊκό Super Cup, μαζί με Αταλάντα και Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ θα μπορούσε να γίνει. Ωστόσο κάνουμε υπομονή μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, εκεί όπου ο Θρύλος μπορεί να αποτελέσει ένα εκ τω σημάτων κατατεθέν της νέας εποχής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης

Footvolley Stars Live streaming

Footvolley Stars Live streaming

Ζωντανά (7/7, 19:00), τα «μαγικά» του άλλοτε παικταρά του Ολυμπιακού, Ζιοβάνι.