Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Βγαίνει... η κουρτίνα από την ΚΕΔ!

Βγαίνει... η κουρτίνα από την ΚΕΔ!
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 - 21:32

Μπαίνει ήλιος στην επόμενη ΚΕΔ, οι αλλαγές δεν θα είναι ριζικές μόνο στους πίνακες αλλά και στο κορυφαίο όργανο της διαιτησίας. Αλλάζει η δομή της ΚΕΔ με στόχο τη διαφάνεια και το σχέδιο είναι να στελεχωθεί από 4 ξένους και ισάριθμους Ελληνες παράγοντες της διαιτησίας. Οι αλλοδαποί θα ασχολούνται μόνο με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ποια ονόματα ακούγονται για την «ελληνική ΚΕΔ».

Επειδή με τον Μάνταλο και με τον Φρόιντφελντ, πιο πριν με τους Μάνταλο και Μπένετ, η ΚΕΔ ήταν ένα «κουβάρι» χωρίς αρχή και τέλος, τα πράγματα μπαίνουν σε τάξη με την ευκαιρία της αλλαγής της διοίκησης της ΕΠΟ, όπου ως γνωστόν μετά τις 22 Ιουλίου αναλαμβάνει ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος είναι μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία. Με τους προηγούμενους, κανείς δεν γνώριζε ποιος ασχολείται με τι, καθώς ο Μάνταλος μόνο υπεύθυνος εκπαίδευσης δεν ήταν, βγήκαν καταγγελτικές ανακοινώσεις ότι εμπλέκονταν στους ορισμούς, ενώ ο Σουηδός Λίντμπεργκ προσελήφθη ως υπεύθυνος για το VAR, χωρίς να είναι πιστοποιημένος από την UEFA.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, κάποια στιγμή ακούστηκε ότι πιστοποιήθηκε ο Μάνταλος (γιατί όχι ο Σουηδός;), κάτι που δεν διαψεύστηκε ή επιβεβαιώθηκε. Σα να μην έφταναν ούτε αυτά, διέρρευσε ότι κάθε Δευτέρα πήγαιναν στις εγκαταστάσεις του VAR το μέλος της ΚΕΔ Αντώνης Καρατζίκας και ο διαιτητής Αγγελος Ευαγγέλου για να τσεκάρουν αν είχαν μπει σωστά οι γραμμές σε περιπτώσεις οφσάιντ. Και πάλι η ΚΕΔ δεν πήρε θέση αλλά είναι απαράδεκτο αν ισχύει! Ο Καρατζίκας είναι πρώην βοηθός και ο ρέφερι Ευαγγέλου δεν είχε αρμοδιότητα.

Όλα αυτά αλλάζουν με την επόμενη διοίκηση της ΕΠΟ. Με άλλα λόγια φεύγει το... σκοτάδι με την έλευση της επόμενης ΚΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα στελεχωθεί από τέσσερις ξένους και τέσσερις Ελληνες παράγοντες και όλοι θα έχουν διακριτούς ρόλους. Οι αλλοδαποί θα ασχολούνται μόνο με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και οι Ελληνες με τη Γ' Εθνική, τα πρωταθλήματα νέων, γενικά με την εκπαίδευση και την παραγωγή διαιτητών για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Όπως πρέπει να γίνεται.

Οι προηγούμενοι δεν είχαν ανακοινώσει ποιος ορίζει και σε ποια κατηγορία, ποιος κάνει τι. Όμως, με την επόμενη ΚΕΔ θα ανακοινωθεί επίσημα ο ρόλος του καθενός. Τόσο των ξένων όσο και των Ελλήνων.

Οσον αφορά στο ποιος θα είναι ο ξένος αρχιδιαιτητής «παίζουν» τα ονόματα του Γερμανού Μπριχ, των Ιταλών Ριτσόλι, Ρόκι και Ορσάτο, του Ισπανού Μπορμπαλάν και του Βέλγου Ντε Μπλέκερε. Για Μπριχ είναι δύσκολο, για Ριτσόλι, Ρόκι αποκλείεται, άρα «παίζουν» οι Ορσάτο, Μπορμπαλάν, Ντε Μπλέκερε!

Από τους Ελληνες «αποκλείστηκε» η περίπτωση Μπριάκου. Το όνομά του έπαιξε επειδή πήγε να το «περάσει» το μπλοκ του νότου, που στηρίζεται από την ΑΕΚ. Υποψήφιοι είναι οι Κουκουλάκης (Ηρακλείου), Δαγκλής (Χαλκιδικής), από τους βοηθούς ο Ευθυμιάδης (Πιερίας), Νικολακόπουλος (Αθηνών) και από τις γυναίκες η Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και η Κόκοτου (Αργολίδας).

Οι ξένοι και οι Ελληνες της ΚΕΔ θα επιλεγούν από τον νέο ξένο αρχιδιαιτητή. Σύμφωνα με τον κανονισμό αυτός θα τους αναθέσει και τα καθήκοντα. Η ΕΕ της ΕΠΟ απλά θα επικυρώσει την εισήγησή του.

TAGS

Διαβάστε επίσης