Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «ζημιές» και τα «θέματα» της Πόρτο, ο Κάρμο και ο Ολυμπιακός

Οι «ζημιές» και τα «θέματα» της Πόρτο, ο Κάρμο και ο Ολυμπιακός
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024 - 10:38

Γνωστές έγιναν από τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας κάποιες λεπτομέρειες από τη συνάντηση της UEFA με την Πόρτο για το ζήτημα του FFP. Με την UEFA να προειδοποιεί την πορτογαλική ομάδα: «Συμμορφωθείτε άμεσα». Για «χαοτικό οικονομικό βάρος που κληρονομήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση» έκαναν λόγο οι «Δράκοι», απαντώντας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου της UEFA έχει αποκλείσει για έναν χρόνο -με αναστολή- την Πόρτο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και της έχει επιβάλει χρηματικό πρόστιμο 1.500.000 ευρώ. Αν ο πορτογαλικός σύλλογος δεν συμμορφωθεί με το FFP, τις σεζόν 2025-26, 2026-27 και 2027-28, τότε τιμωρηθεί κανονικά!

Πάντως, οι συνολικές «ζημιές» της Πόρτο ανέρχονται στα 176 εκατ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει, ότι είναι επιβεβλημένη μια πολύ μεγάλη πώληση, το καλοκαίρι, από την πορτογαλική ομάδα.

Σύμφωνα με την ABOLA, λοιπόν, οικονομική «ανάσα» στην Πόρτο θα μπορούσαν να δώσουν μαζικές πωλήσεις σημαντικών παικτών, όπως του Κάρμο, του Κονσεϊσάο και του Βέντελ. Λεπτομέρειες και εξελίξεις, δηλαδή, που ίσως είναι θετικές για τον Ολυμπιακό, με «φόντο» την αγορά του Πορτογάλου -διεθνή με την Ανγκόλα- κεντρικού αμυντικού από την ομάδα των «Δράκων».

Διαβάστε επίσης