Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι θα ταιριάξει ο Στάμενιτς στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού...

Έτσι θα ταιριάξει ο Στάμενιτς στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού...
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 - 19:01

Θα έχει πλέον στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή με πολύ επιθετικό στιλ, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο λόγος για τον Μάρκο Στάμενιτς, ο οποίος μπορεί με το ύψος του να δώσει πολλές βοήθειες και στο ψηλό παιχνίδι. Ο Βάσκος τεχνικός, σε 4-2-3-1, θα μπορούσε να τον έχει «παρέα» με τον Έσε και οι δύο παίκτες να εναλλάσσονται στις θέσεις «6» και «8», κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Φυσικά, μπορεί να παίξει δίπλα και στον Τσικίνιο και να έχει ο Νεοζηλανδός μέσος περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα, ενώ ο Πορτογάλος μέσος μπορεί να παίζει στο «8», ενώ μπορεί να ανεβαίνει ακόμα και περισσότερο σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον σέντερ φορ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι κινήσεις του Στάμενιτς δε θα περιορίζονται στο γήπεδο και είναι ένας παίκτης που προορίζεται κυρίως για «κόφτης», αλλά έχει την ικανότητα και να δημιουργήσει αλλά ακόμα και να σκοράρει, όταν του δίνεται η ευκαιρία.

Πάντως, ο Μεντιλίμπαρ φαίνεται πως δύσκολα θα αποχωριστεί το 4-3-3 τη νέα σεζόν και με τον… αστερίσκο της περίπτωσης του Ντάνι Γκαρθία, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η «τριπλέτα» Έσε- Τσικίνιο (οι δύο που έχουν συμβόλαιο από το κέντρο) μαζί με την προσθήκη του Στάμενιτς, συνθέτουν μια δυναμική τριάδα στα χαφ.

Διαβάστε επίσης