Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Euro: Γκολ και θέαμα (video)

Euro: Γκολ και θέαμα (video)
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 - 14:16

Με τον Ντιόγκο Κόστα να αποκρούει τρία πέναλτι, η Πορτογαλία πήρε δραματική πρόκριση επί της Σλοβενίας, στα προημιτελικά του Euro. Παρολίγον μοιραίος ο Ρονάλντο που έχασε πέναλτι στην παράταση και ξέσπασε σε κλάματα. Στους «8» οι Πορτογάλοι θα αντιμετωπίσουν την Γαλλία, που νίκησε 1-0 το Βέλγιο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σφυροκοπούσε από κάθε γωνιά του τερέν, όμως οι Σλοβένοι άντεχαν.

Η Πορτογαλία είχε διαρκώς την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσε να προκριθεί νωρίτερα, αν ο άσος της Αλ Χιλάλ ήταν εύστοχος στις προσπάθειες του. Γιατί στην παράταση, ο Κριστιάνο αστόχησε μέχρι και από το σημείο του πέναλτι, με τον Γιαν Όμπλακ να πιστώνεται μία εκπληκτική επέμβαση. Μία αποτυχία που έκανε τον Πορτογάλο σταρ να λυγίσει και να μας χαρίσει ένα από τα πιο φορτισμένα στιγμιότυπα του τουρνουά μέχρι στιγμής.

Οι Πορτογάλοι θα μπορούσαν να πληρώσουν την αδυναμία τους στα τελειώματα στο 115’, όμως ο Σέσκο δεν είχε ενέργεια για να τελειώσει σωστά το τετ-α-τετ και να σφραγίσει την έκπληξη των 16.

Τελικά, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι και εκεί ανέλαβε δράση ο Ντιόγκο Κόστα. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ έπιασε και τα τρία χτυπήματα των Σλοβένων, μεταξύ των οποίων και του Βέρμπιτς του Παναθηναϊκού. Ο Μπερνάρντο Σίλβα σκόραρε την τελευταία εκτέλεση της Πορτογαλίας και έστειλε την πατρίδα του στα προημιτελικά.

Η μονομαχία Γάλλων και Βέλγων δεν διεκδίκησε βραβείο ποιότητας. Οι δύο γκολκίπερ απειλήθηκαν κυρίως από μακρινές αποστάσεις, όπως με το φάουλ του Ντε Μπρόινε στο 24’, που απέκρουσε ο Μενιάν. Ή το μακρινό σουτ του Εμπαπέ στο 78’ που κατέληξε άουτ.

Η πρόκριση κρίθηκε από ένα αυτογκόλ. Ο Κόλο Μουανί σούταρε μέσα στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Φερτόχεν και κατέληξε στα δίχτυα του Βελγίου. Και ο Ντιντιέ Ντεσάμπς πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση της Γαλλίας στην προημιτελική φάση.

Η φάση των «16» ολοκληρώνεται απόψε με τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις. Ρουμανία – Ολλανδία στις 7 και Αυστρία Τουρκία στις 10. Με τους προημιτελικούς να διεξάγονται την Παρασκευή και το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης