Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γ.Σ. για τη «νέα» Super League

Γ.Σ. για τη «νέα» Super League
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 - 13:32

Το νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League αναμένεται να διεξαχθεί με ένα νέο σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα αυτό προβλέπει την ύπαρξη δυο ομίλων playoffs και ενός στα playouts, μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας, στην οποία θα συμμετέχουν 14 ομάδες. Αυτό γίνεται για να μην είναι αδιάφορες, όπως βλέπαμε μέχρι πέρσι, με την περίπτωση του Άρη.

Ο λόγος που δεν είχε περάσει ως τώρα αυτή η πρόταση είναι ότι δεν υπήρχε εξασφαλισμένο 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάτι που θα ισχύσει από την επόμενη περίοδο 2025-26, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση της UEFA.

Η τελική απόφαση για την εφαρμογή του νέου συστήματος θα ληφθεί στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση της Super League, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου.

Αναλυτικά το νέο σύστημα:

  • Playoffs για τις Θέσεις 1-4: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες τέσσερις θέσεις της κανονικής διάρκειας θα συμμετάσχουν σε playoffs που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή και τα καλύτερα ευρωπαϊκά εισιτήρια
  • Playoffs για τις Θέσεις 5-8: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5 έως 8 θα διαγωνιστούν για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο θα αφορά τη συμμετοχή στο Conference League.
  • Playouts για τις Θέσεις 9-14: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9 έως 14 θα αγωνιστούν για την αποφυγή του υποβιβασμού

Αναλυτικά η ανακοίνωση της SL:

Ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 στις 11:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Έγκριση Προκήρυξης Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25.

2/ Διάφορα.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, κατά το άρθρο 15 του Καταστατικού του Συνεταιρισμού, θα λάβει χώρα α’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ., με τα ίδια ως άνω θέματα ημερησίας διάταξης και χωρίς άλλη πρόσκληση.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, κατά την α’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση, θα λάβει χώρα β’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ., με τα ίδια ως άνω θέματα ημερησίας διάταξης και χωρίς άλλη πρόσκληση.

Διαβάστε επίσης