Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο... άλλος Ορτέγκα!

Ο... άλλος Ορτέγκα!
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 - 15:37

Τις «ανάσες» τους παίρνουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά από την επική σεζόν και την κατάκτηση του Conference League. Υπήρξαν κάποιοι που είχαν βέβαια τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές ομάδες, αλλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα έχει κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία (που πάει για 15/7), τα βασικά του «όπλα». Πέρυσι, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του θρύλου στην Αυστρία, δύο μόνο μεταγραφικά αποκτήματα είχαν προλάβει να κάνουν κάποιες προπονήσεις και να πάρουν λεπτά στα πρώτα φιλικά των Πειραιωτών. Οι Βιθέντε Ιμπόρα και Κίνι, οι οποίοι και ήταν διαθέσιμοι σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεταγραφές και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπόρεσε να τους αξιοποιήσει με το «καλημέρα».

Αυτή τη στιγμή, ο Βάσκος προπονητής, έχει στους… σίγουρους για τη νέα σεζόν, παίκτες όπως ο Φρανσίσκο Ορτέγκα. Ο Αργεντίνος, δεν ήταν στην περσινή προετοιμασία και αγωνιζόταν ακόμα με τα χρώματα της Βελέζ, στην πατρίδα του. Ο 25χρονος μπακ, παρά το γεγονός πως πέρασε τον Ατλαντικό και χρειαζόταν ένα διάστημα προσαρμογής, έδειξε να μπαίνει αμέσως στο κόλπο και εφέτος αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερος και να δώσει λύσεις ανασταλτικά αλλά και με τις κούρσες του και τις σέντρες του, στο δημιουργικό σκέλος. Ο Ορτέγκα είχε χάσει έδαφος στο φινάλε της περσινής σεζόν λόγω του τραυματισμού του στο εκτός έδρας ματς με την Άστον Βίλα, αλλά τέθηκε στη διάθεση του «Μέντι» και έπαιξε βασικός στον τελικό με την Φιορεντίνα. Σημειώνεται πως ο Σκαλόνι, τον είχε καλέσει στην Εθνική ομάδα και είχε λάβει μέρος στις προπονήσεις με την παρέα του Λιονέλ Μέσι.

Ο ταλαντούχος μπακ δεν έχει σταματήσει εδώ και δύο χρόνια να αγωνίζεται και σε μερικά ματς του έλειψε η σταθερότητα, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Κάτι το οποίο στον Ολυμπιακό πιστεύουν και ευελπιστούν πως θα έχει ο Ορτέγκα στη δεύτερή του σεζόν στην Ευρώπη και την ομάδα του Πειραιά. Οπότε σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν να δουν έναν Ορτέγκα ακόμη καλύτερο απ' αυτό που έδειξε στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα και να δώσει ακόμη περισσότερα πράγματα στην ομάδα. Με κανονική προετοιμασία και κατάλληλη διαχείριση από τον «Μέντι».

Διαβάστε επίσης