Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι σίγουροι, οι εκκρεμότητες και επιπλέον απαραίτητοι!

Οι σίγουροι, οι εκκρεμότητες και επιπλέον απαραίτητοι!
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 - 10:35

Είμαστε στην τελευταία ημέρα του Ιουνίου και το Euro είναι στη δράση και ο Ολυμπιακός έχει έτοιμο πάνω από το 70% του ρόστερ του για τη νέα και γεμάτη σεζόν που έρχεται. Γεγονός που μόνο ευλογία είναι για ένα τεχνικό τιμ που προετοιμάζει από τώρα τα πλάνα του, χωρίς βιασύνη. Αυτό φυσικά συμβαίνει, μετά από την κατάκτηση του Conference League, όπου δεν θα παίξει προκριματικά η ομάδα έπειτα από 10 χρόνια και αυτό δίνει μία άνεση χρόνου στους ανθρώπους της ομάδας για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του ρόστερ για τη νέα σεζόν.

Τεράστια διαφορά και ευκαιρία, όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ηρεμία του καλοκαιριού και το «χτίσιμο» της ομάδας των 100 χρόνων. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες να καλύπτουν μέχρι να πάει η ομάδα στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Κάθε μια περίπτωση με τις δικές της δυσκολίες, και φυσικά θα χρειαστεί οικονομική υπέρβαση μιας και για να αποκτηθούν θα χρειαστεί να εκταμιευτεί από το ταμείο του Ολυμπιακού ένα ποσό λίγο παραπάνω από τα 20.000.000 ευρώ μόνο για τις Πόρτο, Μπράγκα και Γουλβς. Με την προοπτική ότι θα κλείσουν ευνοϊκά όλα , θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσον αφορά τους επόμενους στόχους , και θα δώσει στον Ολυμπιακό και την άνεση χρόνου και την ευχέρεια να διαπραγματευτεί με τους δικούς του όρους την ολοκλήρωση του ρόστερ του.

Στην άμυνα, με την προοπτική ότι θα μείνει ο Κάρμο ο Ολυμπιακός θα «ψαχτεί» ιπλέον για ένα αριστερό μπακ και ένα δεξιό στόπερ που θα μοιράζονται την θέση με τους Ορτέγκα και Ρέτσο. Στην μεσαία γραμμή έχοντας ήδη τους Στάμενιτς, Έσε, Τσικίνιο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και τον Γκαρθία, με δεδομένη την θέληση το 5ο χαφ να είναι ο Όρτα, το κέντρο θα είναι «τούμπανο».

Στην επίθεση βρίσκονται οι περισσότερες εκκρεμότητες. Μιας και ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή διαθέτει με συμβόλαιο μόνο τον Ζέλσον Μάρτινς. Σίγουρα θέλει να κρατήσει τόσο τον Ελ Κααμπί όσο και τον Ποντένσε πρώτα απο όλα και μετά να ξεκαθαρίσει το θέμα με τους Φορτούνη και Μασούρα. Ανάλογα με το τι θα συμβεί με τον καθένα απο όλους αυτούς θα ολοκληρωθεί και ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και ένα γερό brand name. Διότι πλέον η ομάδα του Πειραιά είναι η ομάδα που κατέκτησε το Conference League. Κάτι το οποίο σημαίνει πως αποτελεί και πόλο έλξης για ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην Ευρώπη και δεν αποκλείεται να δούμε ένα μεγάλο όνομα.

Διαβάστε επίσης