Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαίνει ψηλά ο πήχης για τον αρχιδιαιτητή

Μπαίνει ψηλά ο πήχης για τον αρχιδιαιτητή
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 - 22:06

Καθόλου τυχαίο ότι υποψήφιοι για αρχιδιαιτητές φέρονται ηχηρά ονόματα της ευρωπαϊκής διαιτησίας, όπως ο Γερμανός Μπριχ, οι Ιταλοί Ριτσόλι και Ρόκι, ο Ισπανός Μπορμπαλάν. Είναι η απόδειξη ότι ο πήχης έχει μπει ψηλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάκης Γκαγκάτσης έχει μιλήσει με τον Ροσέτι που υποσχέθηκε να στείλει λίστα με τρία ονόματα. Όμως, για να τρέξει τις εξελίξεις πιθανόν να πάει και ο ίδιος στη Γερμανία, πιθανόν για το φιλικό της ομάδας του 2004 στις 11 Ιουλίου όπου διαιτητής θα είναι ο Ροσέτι, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διαιτησίας.

Η προσπάθεια για τον Μπριχ δεν έχει εγκαταλειφθεί, παρότι αρνήθηκε επειδή θέλει να συνεχίσει να σφυρίζει αγώνες στη Γερμανία. Στην ΕΠΟ δεν αποκλείουν, εφόσον πειστεί για να προταθεί και επιλεγεί, μπορεί να δελεαστεί και από το ύψος της αμοιβής. Σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να φτάσει μέχρι και 500.000 ευρώ τον χρόνο! Επίσης, μπορεί το συμβόλαιο να είναι τριετές και όχι διετές, όπως συνηθίζεται.

Αν έρθει ηχηρό όνομα για να αναλάβει ξένος αρχιδιαιτητής θα φανεί ότι η ΕΠΟ θέλει να φέρει άτομο, πρώην ελίτ ρέφερι, που θα γίνει αφεντικό. Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο θα είναι ότι θα έχει τις κατάλληλες δημόσιες σχέσεις και θα ορίζει ξένους διαιτητές από το πάνω ράφι.

Αυτά είναι τα δυο ζητούμενα που πρέπει να έχει ο επόμενος αρχιδιαιτητής, ισχυρή προσωπικότητα και να σηκώνει αμέσως το τηλέφωνο για να προτείνει απευθείας στον ξένο ελίτ ρέφερι να έρθει στην Ελλάδα για να σφυρίξει κάποιο ντέρμπι, όπως έκαναν οι Περέιρα και Κλάτενμπεργκ. Αντίθετα, οι Μπένετ-Μάνταλος και Φρόιντφελντ-Μάνταλος έστελναν επιστολές στις ξένες ομοσπονδίες και περίμεναν, κάτι που θα μπορούσε να κάνει κι ένας απλός υπάλληλος. Δεν είχαν καταλάβει ότι άλλο παράγοντας της ΚΕΔ, άλλο επιστολογράφος.

Διαβάστε επίσης