Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

H τρομερή Ελβετία απέκλεισε την Ιταλία και «πέταξε» στους «8»! (video)

H τρομερή Ελβετία απέκλεισε την Ιταλία και «πέταξε» στους «8»! (video)
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 - 20:57

Eλβετία…να την πιεις στο ποτήρι, διέλυσε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία και «πέταξε» για τα προημιτελικά του Euro!

Μετά από 31 χρόνια, η ομάδα της κεντρικής Ευρώπης κατάφερε να πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη με 2-0 και εκθρόνισε την απογοητευτική πρωταθλήτρια Ευρώπης που έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας της σε μεγάλη διοργάνωση.

Το σύνολο του Μουράτ Γιακίν κυριάρχησε στον απόλυτο βαθμό και πέτυχε δίκαια τη νίκη. Δίχως να έχει τη μεγάλη στιγμή και χωρίς να έχει υποχρεώσει τον Ντοναρούμα σε μεγάλη επέμβαση, οι Ελβετοί πήραν το προβάδισμα στο 37ο λεπτό. Ο Βάργκας συνεργάστηκε άψογα με τον Φρόιλερ και ο τελευταίος έκανε με χαρακτηριστική άνεση το 1-0, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του στο τουρνουά.

Μάλιστα, η Ελβετία δεν έμεινε εκεί, καθώς έκανε δύο τα γκολ της, στα πρώτα 60 δευτερόλεπτα της επανάληψης.

Σκόρερ αυτή την φορά ο Βάργκας, με το 2-0 να έχει βάλει τις βάσεις για μία σπουδαία πρόκριση! Συμπληρώθηκε μία ώρα παιχνιδιού και η Ιταλία ακόμη δεν είχε καταγράψει καν τελική προσπάθεια στον στόχο. Επιχείρησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά η Ελβετία αμυνόταν υπέροχα και διατήρησε μέχρι το φινάλε το 2-0 που της έδωσε την σπουδαία πρόκριση.

Ελβετία: Σόμερ, Ακάντζι, Σερ, Ροντρίγκες, Έμπισερ (90+2' Στέφεν), Φρόιλερ, Τζάκα, Ρίντερ (71' Στεργίου), Βάργκας (71' Τσούμπερ), Εμπολό (77' Ντούα), Εντόι (77' Σιέρο).

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (75' Καμπιάσο), Φατζιόλι (86' Φρατέζι), Μπαρέλα (64' Ρετέγκι), Κριστάντε (75' Πελεγκρίνι), Ελ Σαράουι (46' Τζακάνι), Κιέζα, Σκαμάκα.

Διαβάστε επίσης