Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην τελική ευθεία η «μάχη» των ανανεώσεων στον Ολυμπιακό!

Στην τελική ευθεία η «μάχη» των ανανεώσεων στον Ολυμπιακό!
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 - 10:56

Το καλοκαίρι τώρα κορυφώνεται για τον Ολυμπιακό! Λίγο πριν την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλά σημαντικά μέτωπα να αντιμετωπίσουν, με βασικότερο εξ αυτών τις ανανεώσεις συμβολαίων των παικτών που αποτελούν «βάση» για αυτή την ομάδα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ειδικά με την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του Θρύλου στις πλάτες του, θέλει να κρατήσει τον «κορμό» των Πειραιωτών, Ελληνικό και μη, ανέγγιχτο, συμβάλλοντας στην επέκταση της συνεργασίας των «βαριών χαρτιών» της ομάδας με το σύλλογο. Ήδη η αρχή έγινε κάτω από τα γκολπόστ, με τον «κέρβερο» Κωνσταντίνο Τζολάκη να οριστικοποιεί την παραμονή του στο Λιμάνι.

Και μαζί με τον Έλληνα κίπερ, έρχονται και άλλοι παίκτες από «πίσω», των οποίων οι ανανεώσεις βρίσκονται στα «σκαριά». Ήδη η περίπτωση του Νταβίντ Κάρμο κυλά εξαιρετικά, με την Πόρτο να σπάει τις άμυνές της, σιγά-σιγά, και το «κλείδωμα» της παραμονής του Πορτογάλου στόπερ στον Πειραιά να αποτελεί θέμα έτοιμο προς ολική επίλυση.

Ακόμα μία περίπτωση που βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο είναι αυτή του Ντανιέλ Ποντένσε. Η Γουλβς τον έχει βγάλει στο «σφυρί» περιμένοντας να ακούσει την καλύτερη προσφορά, με τον Ολυμπιακό να αποτελεί το μεγάλο φαβορί, θέλοντας να κάνει το δανεισμό του κανονική αγορά. Παράλληλα, ο ίδιος ο παίκτης γουστάρει να παίζει για τα «ερυθρόλευκα» και η επιθυμία του να παραμείνει στο Λιμάνι αποτελεί το μεγαλύτερο σύμμαχο για τον Θρύλο.

Από εκεί και πέρα, αισιοδοξία υπάρχει και για τις περιπτώσεις των Κώστα Φορτούνη και Γιώργου Μασούρα. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» προέρχεται από μία μαγική χρονιά, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Conference League με το περιβραχιόνιο του συλλόγου. Επιθυμία να αποτελέσει τον «μπροστάρη» των Πειραιωτών και στα 100 χρόνια τους, ενώ αυτή είναι μία υπόθεση που πιθανόν να αναλάβει προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον οποίο ο Φορτούνης έχει τις καλύτερες των σχέσεων.

Προς το μέρος του Ολυμπιακού οι πιθανότητες και για τον Γιώργο Μασούρα, με το γερμανικό ενδιαφέρον και όχι μόνο να χάνει μπροστά στη θέληση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και του Θρύλου να κρατήσουν στο Λιμάνι ένα από τα πιο σημαντικά «γρανάζια» της ομάδας.

Αναμονή και για τις υποθέσεις Ελ Κααμπί και Όρτα, με τον Ολυμπιακό να τα δίνει όλα για τον Μαροκινό «φονιά» και αρχισκόρερ της περασμένης σεζόν, με πρόταση που φέρεται να ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος, δίνοντας αγώνα «επιβίωσης» με τους «μνηστήρες» του παίκτη από το εξωτερικό. Παράλληλα, αντισταθμίζει τις «κόνξες» της Μπράγκα για τον Πορτογάλο χαφ, εν αναμονή νέων συζητήσεων.

Διαβάστε επίσης