Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο συγκλονιστικός κύριος Ιμπόρα θα λείψει από τον Ολυμπιακό!

Ο συγκλονιστικός κύριος Ιμπόρα θα λείψει από τον Ολυμπιακό!
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 - 09:52

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Ο Βιθέντε Ιμπόρα αποτέλεσε έναν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού στην «τρελή» -περσινή πλέον- ευρωπαϊκή πορεία και την κατάκτηση του Conference League. Τόσο σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς, όσο και στον τελικό της διοργάνωσης στην «OPAP Arena» κόντρα στην Φιορεντίνα, ο Ισπανός μέσος ήταν επιβλητικός στον χώρο της μεσαίας γραμμής του Θρύλου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο ιστορικό ευρωπαϊκό βράδυ των «ερυθρόλευκων» στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Ιμπόρα «διέλυσε» τους «βιόλα», καθώς είχε 10/15 κερδισμένες μονομαχίες (6/9 στον αέρα, 4/4 χαμηλά), 52 ενέργειες με την μπάλα, 26/39 (67%) εύστοχες μεταβιβάσεις και ένα κλέψιμο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του Conference League.

Ο σπουδαίος Ιμπόρα διαθέτει απίστευτη εμπειρία, καθώς μην ξεχνάμε, ότι κατέχει στην «τροπαιοθήκη» του πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους και συγκεκριμένα, τέσσερα Europa League και ένα Conference, με Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ και Ολυμπιακό.


Οι «ερυθρόλευκοι» αναγνώρισαν την τεράστια προσφορά του Ιμπόρα, όπως και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός θα ήθελε, για άλλη μία σεζόν, τον Ιμπόρα στην ομάδα του Πειραιά, αλλά εκείνος ήθελε να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του, την Λεβάντε, η οποία έχει οικονομικές δυσκολίες και θεώρησε πρέπον να επιστρέψει.

Παρόλα αυτά απέδειξε το μεγαλείο του ως παίκτης και υπήρξε πρότυπο συμπεριφοράς στο Ρέντη. Και το λέμε αυτό όχι μόνο για το τελευταίο τρίμηνο που ο 36χρονος χαφ ήταν στα βασικά πλάνα του προπονητή του, αλλά για όλη την παρουσία του στην χρονιά και το διάστημα δηλαδή που δεν αγωνίζονταν στους «ερυθρόλευκους».

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που όλοι στο Ρέντη έχουν να πουν ένα καλό λόγο για τον Ιμπόρα, καθώς ο Ισπανός μέσος κέρδισε με την συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό του καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Αυτοί οι παίκτες, οι ποδοσφαιριστές που τα δίνουν όλα για την ομάδα τους ακόμα κι όταν έχουν «γευτεί» αμέτρητες επιτυχίες και τίτλους, κάνουν εντέλει την μεγάλη διαφορά και ο Ιμπόρα είχε καθοριστική συμβολή στην τεράστια επιτυχία των «ερυθρόλευκων».

Ο Ισπανός άσος έπαιξε ρόλο όχι μόνο με την απόδοσή του στα μεγάλα παιχνίδια στο τέλος της σεζόν, αλλά και με τον ρόλο που είχε στα αποδυτήρια της ομάδας.

Ο Ιμπόρα ήταν ένας παράγοντας σταθερότητας με την παρουσία του στην ομάδα του λιμανιού και όλοι αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στο ντεμαράζ που έκανε ο Ολυμπιακός στους 3,5 τελευταίους μήνες της σεζόν.

Και μας αποχαιρέτησε χθες (27/6) με το πιο συγκινητικό μήνυμα, λες και βρισκόταν για χρόνια στον Σύλλογο. Αυτό είναι, όμως, το κέρδος και το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Οι παίκτες να «κολλάνε» για πάντα με την ομάδα.


Διαβάστε επίσης