Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μαρινάκης ξέρει, θέλει και απέδειξε ότι μπορεί

Ο Μαρινάκης ξέρει, θέλει και απέδειξε ότι μπορεί
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 - 23:05

Με «καπετάνιο» τον ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη θα πορευθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Με έναν παράγοντα, ο οποίος εξελέγη στην προεδρία της Super League και το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι ξέρει πως λειτουργούν κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ενώ φιλοδοξεί-υπόσχεται να φέρει και το ελληνικό πρωτάθλημα στο top 10 της UEFA.

Στον Ολυμπιακό απέδειξε ότι ταβάνι είναι ο ουρανός, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Conference League. Στην Super League απέδειξε ότι ξέρει, θέλει και μπορεί. Τα καλύτερα έρχονται...

Ιδού οι εννέα τομές της πρόσφατης θητείας του (από 24/6/22 μέχρι 12/12/23):

1) Στις 16 Δεκεμβρίου 2022 ανακοινώθηκε η μεγάλη χορηγία της Super League με τη Stoiximan η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στις 20/2/23. Πρόκειται για συμφωνία-μαμούθ που τέτοια δεν είχε προηγούμενο, ενώ όλα έγιναν με πρωτοβουλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ετσι η Λίγκα εξασφάλισε κεντρική χορηγία 9 εκατ. ευρώ για συνολικά 2,5 χρόνια. Μια συμφωνία ασύγκριτη με τα δεδομένα που υπήρχαν πριν την περίοδο Μαρινάκη καθώς ήταν σχεδόν στο μισό της νέας. Μια συμφωνία που δεν τολμούσαν ούτε να ονειρευτούν.

2) Η κυβέρνηση ήθελε να μειώσει το ποσοστό στις ΠΑΕ από τη φορολόγηση των παικτών του στοιχήματος, όμως ο Μαρινάκης μπήκε μπροστά και εισέπραξαν από 1,5 εκατ. ευρώ η καθεμία, όσα χρήματα είχαν πάρει και την προηγούμενη χρονιά.

3) Με νόμο μειώθηκε (στο 1 % από 5 %) το ποσοστό που καταβάλουν οι ΠΑΕ στην ΕΠΟ από τα συμβόλαια των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η Super League ψήφισε για να διεκδικήσει και παρόμοια μείωση των ποσοστών από τα συμβόλαια των παικτών, των προπονητών και από τις πωλήσεις παικτών.

4) Είχε έτοιμη την επαγγελματική διαιτησία, την είχε ψηφίσει και η Super League, ενώ έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις με συνεργασία στελεχών της Premier League Αγγλίας για να υλοποιηθεί και στην Ελλάδα. Εχει ψηφιστεί νόμος και αναμένεται η υπουργική απόφαση. Ο Μαρινάκης έβαλε στο κάδρο την επαγγελματική διαιτησία, όμως κάποιοι έβαζαν το ένα εμπόδιο μετά το άλλο, με... μοχλό την ΕΠΟ καθώς θέλουν να συνεχιστεί το 100-0 υπέρ συγκεκριμένων ομάδων.

5) Ολοι ήθελαν την υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης των FIFA, UEFA, όμως μόνο ο Μαρινάκης προσπάθησε προς την κατεύθυνση της αλλαγής δομής της ομοσπονδίας όμως κάποιες ΠΑΕ είχαν σκοπιμότητες και την υπονόμευσαν. Το ίδιο και η ΕΠΟ για να μη χαθεί ο έλεγχός της ομοσπονδίας από αυτές τις ΠΑΕ και από το παραποδόσφαιρο.

6) Ο Μαρινάκης έδωσε μεγάλη μάχη για να συνεχίσουν να έρχονται ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι, προκειμένου να ανέβει η αξιοπιστία του πρωταθλήματος και να μην δυναμιτίζεται το κλίμα από εξόφθαλμα λάθη Ελλήνων διαιτητών.

7) ΕΠΟ, Μπαλτάκος, Φιλιππούσης έχασαν τον ύπνο τους. Ο πρόεδρος της Super League, ο οποίος εξ οφίτσιο ήταν και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, ασκούσε διαρκώς έλεγχο στα πεπραγμένα της ομοσπονδίας. Είχε ταράξει την ΕΠΟ στην κανονικότητα. Αλλιώς, θα είχαν ισοπεδώσει τα πάντα.

8) Αν δεν ήταν ο Μαρινάκης η ΕΠΟ θα ήταν ανεξέλεγκτη στις προσλήψεις και στις απολύσεις υπαλλήλων.

9) Η Super League για τη Super League: Η διοργανώτρια ήταν πρωταγωνίστρια και όχι στη σκιά της ΕΠΟ. Όλα γινόταν με στόχο να δημιουργηθούν οι συνθήκες που το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει μόνο του για την τύχη του.

Διαβάστε επίσης