Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι αποφάσεις του «Μέντι» και οι… μικροί

Οι αποφάσεις του «Μέντι» και οι… μικροί
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 - 16:52

Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες δανεικούς και το μεγάλο ερώτημα είναι ποιοι θα επιστρέψουν στην ομάδα, ποιοι θα είναι στο Ρέντη και ποιοι θα ακολουθήσουν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία Ποιοι παίκτες θα πάνε στην προετοιμασία για να δείξουν στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ότι μπορούν να σταθούν στον Θρύλο. Με τον Ισπανό τεχνικό να έχει στην λίστα του μερικούς νεαρούς παικτές, οι οποιοί θα αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας.

Αρκετά ήταν τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπως και αρκετοί ήταν οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έδειξαν πως έχουν μέλλον μπροστά τους.

Ο «Μέντι» από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στο Λιμάνι, και παρά τις πολλές και σημαντικές υποχρεώσεις που είχε με την πρώτη ομάδα, παρακολουθούσε διαρκώς τι γίνεται στη β΄ ομάδα αλλα και στην Κ19. Φυσικά, δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς, όταν ο Βάσκος τεχνικός θέλησε να βάλει στην πρώτη ομάδα, βήμα-βήμα σε μερικά παιδιά από την «χρυσή» ομάδα που κατέκτησε το Champions League των Νέων.

Ο Βάσκος τεχνικός θα πάρει μαζί του στην χώρα της τουλίπας τους Κουτσίδη, Μουζακίτη, Χ. Κωστούλα, Μπακούλα και Παπακανέλλο.

Ωστόσο, πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να κρατήσει στην πρώτη ομάδα και τους πέντε. Όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί έχει ξεκαθαρίσει ότι το ρόστερ θα είναι πιο «σφιχτό», από περίπου 25 παίκτες, οπότε σημαίνει ότι από τους πέντε μικρούς θα μείνουν στην πρώτη ομάδα δύο με τρεις.

Θεωρητικά πιο έτοιμος απ΄όλους είναι ο στόπερ Κουτσίδης (19,5 ετών), έχοντας στα πόδια του 33 παιχνίδια (τα 28 βασικός) με τη Β ομάδα εδώ και μία τριετία στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Κοντά του ηλικιακά είναι τόσο ο κεντρικός χαφ Μπακούλας (19,5), όσο και ο εξτρέμ Παπακανέλλος (19). Ο δεύτερος έχει 15 παιχνίδια με τη Β ομάδα (έξι βασικός) με ένα γκολ στο ενεργητικό του, ενώ ο πρώτος αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη στο φινάλε της σεζόν στην ομάδα της Κ19, καθώς ήταν ολοένα και καλύτερος στην θριαμβευτική πορεία της ομάδας στο λεγόμενο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων.

Από την άλλη, πιο μεγάλα ταλέντα θεωρούνται οι δύο πιο μικροί σε ηλικία, τον σέντερ φορ Κωστούλα (17) και τον αριστεροπόδαρο κεντρικό χαφ Μουζακίτη (17,5). Ο Μουζακίτης έχει ήδη καταγράψει 16 παιχνίδια (15 βασικός) στη Β ομάδα και ο Κωστούλας 22 παιχνίδια (10 βασικός) στη Β ομάδα, με τρία γκολ στο ενεργητικό του.

Σίγουρα ρόλο στην τελική επιλογή του Μεντιλίμπαρ θα παίξει και η συγκρότηση του ρόστερ γενικότερα. Γα παράδειγμα, αν του λείψει ένας κεντρικός χαφ, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες για Μουζακίτη ή Μπακούλα, αν του λείψει στόπερ αυξάνονται οι πιθανότητες για Κουτσίδη, αν του λείψουν επιθετικοί αυξάνονται οι πιθανότητες για Κωστούλα η, Παπακανέλλο.

Διαβάστε επίσης