Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «αρχιτέκτονες» που έγραψαν ιστορία στο Λιμάνι! (photo)

Οι «αρχιτέκτονες» που έγραψαν ιστορία στο Λιμάνι! (photo)
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 - 11:22

Το τελευταίο δίμηνο, αποτελεί τους «μήνες της αποκάλυψης» για κάθε άνθρωπο που αγαπά τον Ολυμπιακό. Με διαφορά 37 ημερών (22 Απριλίου-29 Μαΐου) οι ΓΑΥΡΟΙ έχουν πανηγυρίσει δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, το ένα καλύτερο από το άλλο. Πρώτα, με τους Νέους στο Youth League και τώρα, με την πρώτη ομάδα το Conference League.

Τα δύο κοσμοϊστορικά αυτά γεγονότα έχουν πολλές κοινές συνισταμένες, με χαρακτηριστικότερη εξ’ αυτών έναν από τους πρωτομάστορες των μεγάλων θριάμβων. Ο λόγος φυσικά για τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο. Προπονητής στο ευρωπαϊκό της Κ19 του Θρύλου, στο πλευρό του στρατηγού Μεντιλίμπαρ κατά την κατάκτηση του Conference από την πρώτη ομάδα. Δείγμα ότι ο Θεός μάλλον... του χρωστάει κάτι για την εξαιρετική δουλειά που κάνει.

Εξωπραγματικό αυτό που έχει πετύχει ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος από τότε που ήρθε στο Λιμάνι. Έχει χτίσει μια μικρή δυναστεία με τα «ερυθρόλευκα». Όταν έχεις καταφέρει να πάρεις δύο ευρωπαϊκά, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν μιλάμε για τύχη, αλλά μόνο για μαγικές ικανότητες και, πρωτίστως για επαγγελματισμό, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται σε κάθε κομμάτι του οργανισμού του Θρύλου. Μάλιστα, πέραν των ευρωπαϊκών, έχει κατακτήσει και δύο σερί πρωταθλήματα και το μέλλον είναι πολύ λαμπρό για εκείνον.

Tώρα για τον «Μέντι» τι άλλο να πούμε; Είναι το πρόσωπο της χρονιάς. Όλοι μιλούν για τον «στρατηγό» Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης. Είναι θέμα και φέτος στην πατρίδα του. Πέρυσι πήρε το Γιουρόπα με τη Σεβίλλη, φέτος είναι πήρε το Conference League με τον Θρύλο και έτσι κατέκτησε το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό.

Τα αφιερώματα δίνουν και παίρνουν. Ο ίδιος δεν… τρελαίνεται. Το μυαλό του είναι στον Ολυμπιακός της σεζόν 2024-25! Όσο για τα χειροκροτήματα, τα τραγούδια και τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά; ; Η αλήθεια είναι ότι νιώθει αμήχανα, αλλά παράλληλα ευλογημένος που το βίωσε και ευελπιστούμε να ζήσουμε κι άλλα περισσότερα μαζί του.


Διαβάστε επίσης