Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «Μέντι» ζει την δεύτερη νιότη του στο Λιμάνι!

Ο «Μέντι» ζει την δεύτερη νιότη του στο Λιμάνι!
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 - 13:53

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Είναι το πρόσωπο της χρονιάς. Όλοι μιλούν για τον «στρατηγό» Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης. Είναι θέμα και φέτος στην πατρίδα του. Πέρυσι πήρε το Γιουρόπα με τη Σεβίλλη, φέτος είναι πήρε το Conference League με τον Θρύλο και έτσι κατέκτησε το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό.

Τα αφιερώματα δίνουν και παίρνουν. Ο ίδιος δεν… τρελαίνεται. Το μυαλό του είναι στον Ολυμπιακός της σεζόν 2024-25! Όσο για τα χειροκροτήματα, τα τραγούδια και τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά; ; Η αλήθεια είναι ότι νιώθει αμήχανα, αλλά παράλληλα ευλογημένος που το βίωσε.

«Τώρα στα γεράματα…». Και στην Ισπανία είναι φράση που χρησιμοποιείται όταν κάτι συμβαίνει εκτός… χρόνου. Λέγεται, με ειρωνικό τόνο, όταν κάποιος κάποιας ηλικίας ενεργεί σαν να ήταν νέος, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης. Αναφέρεται ιδιαίτερα σε όσους αντιστέκονται στη γήρανση. Στην περίπτωση του Χοσέ Λουίς Μενλιμπάρ η φύση έχει ηττηθεί.

Ο Βάσκος αρνείται να γεράσει αθλητικά και οι κατακτήσεις του είναι καθαρά ποδοσφαιρικές.

Ο «Μέντι» ζει χωρίς να ζει σε αυτό. Δεν του δίνει ζωή. Δεν του χαράσσει την καθημερινότητα. Καταναλώνει το 24ωρό του μεταξύ συναισθήματος και πραγματικότητας. Η «αλεπού του Θαλδίβαρ απολαμβάνει την κάθε στιγμή με ένταση. Νιώθει ευτυχισμένος. Ως προπονητής νιώθει ολοκληρωμένος. Λειτουργεί μια χαρά. Είναι ερωτευμένος με τo Ρέντη, το Καραϊσκάκη όπου εργάζεται καθημερινά. Το πρόβλημα με τη γλώσσα ήταν μικρότερο από όσο περίμενε. Τελικά, 20 από τους 28 παίκτες που έχει στη διάθεσή του καταλαβαίνουν ή μιλούν ισπανικά. Και όσοι μιλούν την γλώσσα, μιλούν με τα γκολ και τις αποδόσεις τους στο γήπεδο.

Στα 63 του ζει ξεκάθαρα τις καλύτερες στιγμές της 20ετούς καριέρας του! Έπρεπε να φτάσει σε αυτή την ηλικία για να γνωρίσει τη δικαίωση, την αναγνώριση, την παραδοχή, πρώτα απ΄ όλα στην ίδια του την πατρίδα.

Ειδικά, αυτό που κατάφερε ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό, δεν το έχει κάνει κανείς άλλος στην σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου. Έδωσε ελπίδα και όραμα στους απανταχού Ολυμπιακούς ότι αυτός ο Σύλλογος μπορεί να κατακτήσει τα πάντα με σωστή μεθοδικότητα και χωρίς «τρέλες».

Διαβάστε επίσης