Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πλάνο με Άμπι

Το πλάνο με Άμπι
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024 - 14:36

Ο Νέλσον Άμπι ήρθε στον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιανουάριο ως ένα πρότζεκτ το οποίο σε βάθος χρόνου θα προσέφερε στο κέντρο της άμυνας. Και αυτή η προσδοκία φαίνεται πως γίνεται πολύ γρήγορα πραγματικότητα, αφού ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δείχνει πως εμπιστεύεται τυον αριστεροπόδαρο Άγγλο κεντρικό αμυντικό. Ο Άμπι ξεκίνησε φέτος τρεις φορές στην αρχική ενδεκάδα του Θρύλου. Με τον Βόλο αρχικά στο πλευρό του Ρέτσου και στη συνέχεια του Μπιανκόν που πήρε τη θέση του Έλληνα στόπερ, με τη Λαμία και πάλι δίδυμο με τον Ρέτσο ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Βέζο και με τον ΠΑΟΚ και πάλι με τον Ρέτσο.

Σε όλα τα ματς, ο Άμπι ήταν πολύ καλός, με γρήγορες επεμβάσεις, δυναμικός, αποφεύγοντας τα λάθη και έδειξε ότι ο Ολυμπιακός πιθανότατα έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού.

Την επόμενη σεζόν όμως αναμένεται να αλλάξει αυτό και ο 20χρονος στόπερ θα έχει πολύ πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Εξάλλου ήδη αρκετές ομάδες, κυρίως από την πατρίδα του, έχουν το όνομα του γραμμένο στα μπλοκάκια τους. Πρόκειται άλλωστε για βασικό μέλος και εκ των αρχηγών της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων της Αγγλίας και είναι λογικό να ενδιαφέρει τις ομάδες του Νησιού.

Κάποιες μάλιστα έχουν προσεγγίσει ήδη τον Ολυμπιακό, αλλά οι Πειραιώτες έχουν συγκεκριμένο και μακροχρόνιο πλάνο αξιοποίησης του ταλαντούχου κεντρικού αμυντικού.

Διαβάστε επίσης