Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει τη γραμμή «κρούσης» του να πετάει «φωτιές»!

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει τη γραμμή «κρούσης» του να πετάει «φωτιές»!
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 - 18:37

Πολλά μέτωπα «καίνε» σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο για τον Ολυμπιακό, αφού άπαντες στο Θρύλο θέλουν να ρευστοποιηθεί αυτή η μαγική χρονιά που οδήγησε το σύλλογο στο πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο, με την κατάκτηση του Conference League.

Ένας από τους λόγους που έγινε αυτό είναι η «ερυθρόλευκη αιχμή του δόρατος», οι επιθετικοί του Ολυμπιακού. Προεξάρχοντος φυσικά του Μαροκινού «φονιά», Αγιουμπ Ελ Κααμπί. 50 συμμετοχές, 3.414 αγωνιστικά λεπτά, 33 γκολ (1 ανά 104 λεπτά) και 3 ασίστ. Ανάμεσα σε όλα αυτά, φυσικά, δε θα μπορούσε να μην ξεχωρίζει το γκολ στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας, με τη Φιορεντίνα, που έστειλε στα «ουράνια» εκατομμύρια οπαδούς του Θρύλου.

Και μόνο για αυτό, καταλαβαίνει κανείς το πόσο απαραίτητος είναι για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους συμπαίκτες του ο 30χρονος στράικερ. Ο Ολυμπιακός έχει σκοπό να δώσει «γη και ύδωρ» αν χρειαστεί, προκειμένου να παραμείνει στο Λιμάνι ο Ελ Κααμπί. Οι πιθανότητες, άλλωστε, είναι με το μέρος τους, μιας και φαίνεται ότι η θέληση των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασίας τους υπερκερνά εμπόδια, όπως το ενδιαφέρον ομάδων, για παράδειγμα της Μπολόνια και της Μαρσέιγ, το οποίο εξασθενεί, σιγά-σιγά, αποτελώντας θετικό σημάδι.

Βέβαια, στον αντίποδα το μέλλον τόσο του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, όσο και του Στέφαν Γιόβετιτς βρίσκεται στον «αέρα». Το τι θα γίνει είναι κάπως μετέωρο, ωστόσο ο Ολυμπιακός φροντίζει για να έχει.

Με τα 8 γκολ και τις 4 ασίστ σε 34 ματς και 1.155 αγωνιστικά λεπτά (γκολ ανά 145 λεπτά) του πολύπειρου Σέρβου, καθώς και τα 7 γκολ συν μία ασίστ του Μαροκινού σε 27 ματς, όλα προερχόμενος από τον πάγκο (668 αγωνιστικά λεπτά, γκολ ανά 96 λεπτά) καταλαβαίνουμε όλοι ότι σε περίπτωση που χαθούν δύο τέτοια κομμάτια από το «παζλ», φρόνημο θα ήταν να βρεθεί ένας επάξιος αντικαταστάτης.

Μία περίπτωση ανεξάρτητη από αυτή της απόκτησης του Αγιούμπ Ελ Καααμπί θα είναι η προσθήκη ενός φορ. Σαν παρτενέρ του θα λέγαμε. «Δυνατά» παίζουν στην προκειμένη περίπτωση τα ονόματα τόσο του Στίβ Μουνιέ, όσο και του Μιγκέλ Μπόρχα. Ο Γάλλος επιθετικός έκανε μία «μεστή» χρονιά στη Γαλλία με τη Μπρεστ, σημειώνοντας 7 γκολ και 3 ασίστ, σε 35 συμμετοχές και 1.878 αγωνιστικά, συνολικά. Ακόμα καλύτερη η περίπτωση του 31 χρονου Κολομβιανού φορ, με 22 τέρματα σε 25 παιχνίδια, 3 ασίστ και γκολ κάθε 89 λεπτά, με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ.

Ονόματα αντάξια να «καλύπτουν τα νώτα» του Ελ Κααμπί και να εκτοξευθούν δίπλα του, έχοντας παράλληλα το κίνητρο ότι παίζουν σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που προέρχεται από ευρωπαϊκό τίτλο (Conference League) και μεγαλώνει συνεχώς, κερδίζοντας τη μονιμοποίησή της στην ποδοσφαιρική ελίτ.

Διαβάστε επίσης