Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης που θα πάνε... Ολλανδία!

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης που θα πάνε... Ολλανδία!
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 - 13:28

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Χωρίς προηγούμενο είναι η επιτυχία τής Κ19 ομάδας τού Ολυμπιακού στο Youth League, στη Νιόν, καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο στα χρονικά των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA.

Η φετινή πορεία, άλλωστε, είχε προϊδεάσει για την καλή δουλειά που γίνεται στις υποδομές τού Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια.

Εξάλλου, μόνο τυχαία δεν ήταν και η αναφορά τού Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τη λήξη του τελικού, όταν σχολίασε: "Σίγουρα βλέπουμε 3-4 παιδιά άμεσα για την πρώτη ομάδα. Στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ένα παιδί 18-19 ετών δεν είναι νέοι, αλλά διαπρέπουν στις μεγάλες ομάδες. Αυτή η νοοτροπία ότι είναι νέοι, δεν ισχύει. Το βλέπουμε και στην Αγγλία. Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά για να γράψουν τη δική τους Ιστορία".

Στην ουσία τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχουν 3-4 ποδοσφαιριστές που το προσεχές καλοκαίρι θα βρεθούν στην προετοιμασία τής πρώτης ομάδας και, στη συνέχεια, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα αξιολογήσει τις περιπτώσεις τους. Ο Ολυμπιακός αυτό που θέλει είναι να εκμεταλλευτεί και αυτήν την επιτυχία και να μπορέσει να κερδίσει πράγματα από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Αρκετά ήταν τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπως και αρκετοί ήταν οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έδειξαν πως έχουν μέλλον μπροστά τους.

Ο «Μέντι» από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στο Λιμάνι, και παρά τις πολλές και σημαντικές υποχρεώσεις που είχε με την πρώτη ομάδα, παρακολουθούσε διαρκώς τι γίνεται στη β΄ ομάδα αλλα και στην Κ19. Φυσικά, δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς, όταν ο Βάσκος τεχνικός θέλησε να βάλει στην πρώτη ομάδα, βήμα-βήμα σε μερικά παιδιά από την «χρυσή» ομάδα που κατέκτησε το Champions League των Νέων. Όπως έκανε με τον Κουτσίδη στην Πόλη με την Φενέρ, αλλά και τον Πρεκατέ με την Άστον Βίλα στο Μπέρμπιγχαμ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ λοιπόν, θα έχει μαζί του ποδοσφαιριστές των Νέων στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και συγκεκριμένα στην Ολλανδία. Μάλιστα σύντομα πρόκειται να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τους ποιους παίκτες θέλει να έχει μαζί του στην προετοιμασία.

Τα ονόματα είναι γνωστά και πρόκειται για τους Κουτσίδη, Μουζακίτη, Χ. Κωστούλα και Παπακανέλλο, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι παίκτες που βρίσκονται στη λίστα του Μεντιλίμπαρ.

Διαβάστε επίσης