Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Oι «μεγάλοι» της Αργεντινής που γλυκοκοιτάζουν τον Έσε και ο Ολυμπιακός!

Oι «μεγάλοι» της Αργεντινής που γλυκοκοιτάζουν τον Έσε και ο Ολυμπιακός!
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 - 09:56

Από την πρώτη του συμμετοχή στον Ολυμπιακό, ο Σαντιάγκο Έσε «κέρδισε» τους ΓΑΥΡΟΥΣ. Ο νεαρός Αργεντινός αποτέλεσε ένα από τα βασικά «γρανάζια» στη «μηχανή» του Θρύλου, την ιστορική σεζόν 2023-24, κάνοντας τη διαφορά στη μεσαία γραμμή, με την ποιότητα, τα μαρκαρίσματα και τα τρεξίματα του. O 22χρονος είναι ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων και έχει τεράστια συμβολή στην ιστορική κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης, του Conference League (από τους κορυφαίους σε επιτυχημένα τάκλιν και όχι μόνο).

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής βρίσκεται στους Πειραιώτες, από το περασμένο καλοκαίρι, παίζοντας ασταμάτητα, εδώ και 17 μήνες περίπου!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο διάστημα των 17 μηνών περίπου, ο 22χρονος κεντρικός χαφ αγωνίστηκε σε 87 ματς, σε όλες τις διοργανώσεις, με την ομάδα του Πειραιά, αλλά και την Ουρακάν, την πρώην ομάδα του. Συγκεκριμένα, ο Έσε «έκλεισε» την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό με 50 συμμετοχές (4.094 αγωνιστικά λεπτά) και ένα γκολ, τρεις ασίστ, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ με την Ουρακάν, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023, έπαιξε σε 37 ματς, με πέντε τέρματα (3.103 αγωνιστικά λεπτά).

Ο νεαρός μέσος του Θρύλου, λοιπόν, μέτρησε 7.197 λεπτά συμμετοχής, σε σχεδόν 17 μήνες, δείχνοντας τις απίστευτες αντοχές του!

Στην πιο κρίσιμη φάση της σεζόν, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, ο κόουτς των «ερυθρόλευκων», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, διαχειρίστηκε κατάλληλα τον Έσε και τον είχε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά, για αυτό και «πήρε» το καλύτερο από αυτόν.

Ο Αργεντινός «εκτοξεύτηκε» στους Πειραιώτες, έγινε γνωστός σε όλη την Ευρώπη, χάρη στη μυθική πορεία στο Conference League και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του. Στο Transfermarkt, ο χαφ του Ολυμπιακού αξίζει 10 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα της Αργεντινής, «κοστίζει» πάνω από 20 εκατ. ευρώ!

Μάλιστα, οι δύο «μεγάλοι» του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου, Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς έχουν «τρελαθεί» με την περίπτωση του και ενδιαφέρονται για την απόκτηση του. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, γνωρίζουν ότι είναι σχεδόν απίθανο να τα καταφέρουν να τον πάρουν από τον Ολυμπιακό, αλλά βρίσκεται στην λίστα τους.

Γενικότερα, ο Έσε βρίσκεται στα... καλύτερά του, ζει ονειρικές στιγμές στην καριέρα του, αφού πέραν των «ερυθρόλευκων», βρίσκεται στις κλήσεις της Εθνικής Αργεντινής Κ23 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού.

Διαβάστε επίσης