Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Βάση για την «επόμενη ημέρα» του Ολυμπιακού τα «βαριά» χαρτιά του!

Βάση για την «επόμενη ημέρα» του Ολυμπιακού τα «βαριά» χαρτιά του!
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 - 17:42

Δεν είναι μόνο οι αφίξεις που «καίνε» τον Ολυμπιακό, αλλά και η διατήρηση του βασικού κορμού, με τον οποίο έφτασε μέχρι και την κορυφή της Ευρώπης. Ο Στάμενιτς ανακοινώθηκε, ο Κοστίνια είναι «προ των πυλών», σε παρόμοια κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται και ο Ντάνι Γκαρθία, ενώ αναμένονται και άλλες κινήσεις, με τα ονόματα που «παίζουν» να παρακολουθούνται στενά από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους συνεργάτες του.

«Βαρύ χαρτί», ωστόσο, αποτελεί και το ζήτημα των παραμονών στον Θρύλο. Σε γενικές γραμμές, λίγα πράγματα έχουν να φοβούνται οι «ερυθρόλευκοι», όμως κινούνται πάντα ταπεινά, δείγμα της σωστής νοοτροπίας που υπάρχει στο σύλλογο. Αγιούμπ Ελ Κααμπί, Ντανιέλ Ποντένσε, Κώστας Φορτούνης και Γιώργος Μασούρας αποτελούν μερικά από τα «βαρόμετρα» που θέλει ο Ολυμπιακός να συνεχίζει να «χτίζει» μαζί τους!

Άλλωστε, η συνεισφορά τους είναι τεράστια. Πρωτίστως, ο πρώτος σκόρερ της περασμένης σεζόν, με 33 τέρματα σε 50 συμμετοχές, έχοντας παράλληλα και 3 ασίστ, ο βασικότερος παίκτης της γραμμής κρούσης του Θρύλου, με τις πιθανότητες να φαντάζουν εκκωφαντικά υπέρ των Πειραιωτών. Γουστάρει ο Μαροκινός να παίζει για τον Ολυμπιακό, άρα φαντάζει ίδια περίπτωση με αυτή του Πορτογάλου. 15 γκολ και 13 ασίστ σε 47 παιχνίδια, ο Ποντένσε αποτελεί βασικό «γρανάζι» του δημιουργικού παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων», μαζί με τον αρχηγό.

11 γκολ και 19 ασίστ αποτελούν δείγμα της αναγκαιότητας που έχει η παρουσία Φορτούνη στον Ολυμπιακό, αλλά και το γιατί αποτελεί τη «σημαία» αυτού του συλλόγου. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να «τελειώσει» θετικά με αυτές τις ανανεώσεις ο Θρύλος, και να παρουσιάσει ένα πλάνο σε κάθε υποψήφια μεταγραφή, στο οποίο το «όχι» δεν θα υπάρχει σαν απάντηση.

Μακάρι να υπάρχει και ο Γιώργος Μασούρας σε αυτό το έργο. Με 9 γκολ και 7 ασίστ σε 52 συμμετοχές, την περασμένη σεζόν αποτέλεσε υπερπολύτιμος για τους Πειραιώτες. Η Μπόχουμ καραδοκεί, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβάται τίποτα ούτε και εκεί. Η πρόταση που έχει καταθέσει, σύμφωνα με το Kicker, είναι εξαιρετική, και η απάντησή του αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Φανταστείτε με την παραμονή τέτοιων παικτών, και με την κατάκτηση του Conference League, από πίσω, πόσο πιο εύκολη θα γίνει η δουλειά του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, και πόσο πιο εύκολο το «ναι» για έναν παίκτη που θέλει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός!

Διαβάστε επίσης