Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «σύμμαχος» του Ολυμπιακού στις επιτυχίες!

Ο «σύμμαχος» του Ολυμπιακού στις επιτυχίες!
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 - 12:15

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Ήταν ξαφνική η είδηση της επικείμενης απόκτησης του Μάρκο Στάμενιτς, από τον Ολυμπιακό, μέσω της… συγγενούς, Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική φημολογία, με τη μεταγραφή του στην Κόβεντρι να θεωρείτο, μάλιστα, δεδομένη.

Ο ταλαντούχος (αμυντικός) μέσος δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τις… πιάτσες των σκάουτερ και γενικότερα των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, που γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο – ήδη – 15 φορές διεθνής με τη Νέα Ζηλανδία, Μάρκο Στάμενιτς.

Η τελευταία του σεζόν τον βρήκε στο Βελιγράδι να αγωνίζεται με τη φανέλα του – επισήμως αδελφοποιημένου με τον Ολυμπιακό – Ερυθρού Αστέρα, μετά τη λήξη της συνεργασίας του με την Κοπεγχάγη. Μέσα σε έναν χρόνο η αξία του δεκαπλασιάστηκε (5 εκατομμύρια από 500 χιλιάδες) και κίνησε το ενδιαφέρον πολλών αγγλικών κλαμπ, με τη Νότιγχαμ να εξασφαλίζει τελικά την υπογραφή του.

Η άμεση εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, κόντρα στους κακεντρεχείς έχει επιφέρει τεράστιο κέρδος στην ομάδα του Πειραιά, με σπουδαίες μεταγραφές, αλλά και διαφήμιση του brand name στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αγγλία, στην «γενέτειρα» του ποδόσφαιρο.

Για να μην το κουράζουμε, η Νότιγχαμ δεν ήταν και δεν είναι «βαρίδι» ή «εμπόδιο» για τον Ολυμπιακό. Ούτε «κατάρα», μόνο «ευλογία». Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους τεχνικούς διευθυντές αλλά και τους παίκτες, για να μην πουμε και τους προπονητές… Η… δαιμονοποίηση της Νότιγχαμ από ορισμένους πρέπει να σταματήσει γιατί είναι εντελώς λάθος. Το δείχνουν και τα γεγονότα.

Ο μέσος ΓΑΥΡΟΣ δεν πρέπει να νοιάζεται ή να υποστηρίζει την αγγλική ομάδα. Όμως, δεν πρέπει να τη βλέπει ως «εμπόδιο» ή «βαρίδι», ως «κατάρα» για την αγαπημένη του ομάδα. Η Φόρεστ έμμεσα έχει ήδη βοηθήσει, βοηθάει και θα συνεχίσει να βοηθάει τους Πειραιώτες. Και ίσως να έχουμε στο φετινό μεταγραφικό καλοκαιρινό παζάρι κι άλλο ένα δυνατό όνομα από την αγγλική ομάδα.

Διαβάστε επίσης