Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με την σημαία μας ψηλά, για νέες κορυφές!

Με την σημαία μας ψηλά, για νέες κορυφές!
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 - 11:34

Η πορεία ήταν μεθυστική, οι μήνες επί Μεντιλίμπαρ στο Λιμάνι ήταν από… γεννησιμιού του ανατρεπτικοί και κάπως έτσι ήρθε κι έδεσε η επανάσταση του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Η κατάκτηση της κορυφής του Ευρωπαϊκού «Ολύμπου», αποτελεί σημείο αναφοράς στην ζωή της χώρας και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, καθώς μιλάμε για την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός δουλεύει με άλλο αέρα, ευρωπαϊκό, για να κατακτήσει νέες κορυφές στην πιο ιστορική σεζόν του Συλλόγου, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας και όπως καταλαβαίνεται ο πήχης θα είναι αρκετά υψηλότερος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Πάμε, στην «επόμενη μέρα». Εκεί, όπου ο μεταγραφικός σχεδιασμός «τρέχει» και είναι σε πλήρη εξέλιξη. Βλέποντας κανείς το πώς έχει διαμορφωθεί το ρόστερ του Θρύλου, μέχρι στιγμής, αντιλαμβάνεται ότι οι κινήσεις που θα γίνουν, «δείχνουν» ακριβώς το πώς λειτουργεί και σκέφτεται ο Βάσκος Στρατηγός. Δεν θα είναι πολλές και ούτε λεγόμενες βόμβες. Και εξηγούμε...

Ο Βάσκος τεχνικός ακολουθεί τις αρχές του, δεν τις αλλάζει με τίποτα και για κανέναν. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και στο σκέλος της μεταγραφικές ενίσχυσης του Ολυμπιακού. Τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσα στον προπονητή των «ερυθρολεύκων» και τη διοίκηση έγινε η πρώτη και σημαντικότερη κουβέντα, προκειμένου να καθοριστούν οι άξονες για το τι θα αλλάξει στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο έμπειρος κόουτς κινήθηκε σε απόλυτα λογικά πλαίσια και στο σκέλος των ανανεώσεων, αλλά και σε εκείνο της ενίσχυσης. Το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να επισημανθεί, είναι ότι ο «Μέντι» δεν είναι ο προπονητής που διώχνει παίκτες για να φέρει τους «δικούς» του.

Έχει αξιολογήσει άριστα το υλικό, πήρε από τον κάθε παίκτη το καλύτερο που μπορούσε και είναι αποφασισμένος, σε συνεργασία με την Διοίκηση, να δημιουργήσει ένα ακόμα καλύτερο και δυνατότερο σύνολο για νέες επιτυχίες χωρίς βιασύνη, καθώς δεν θα παίξει προκριματικά και όλα θα είναι διαφορετικά τη νέα σεζόν.

Oι «ερυθρόλευκοι» έχουν και ένα γερό brand name. Διότι πλέον η ομάδα του Πειραιά είναι η ομάδα που κατέκτησε το Conference League και ο πήχης έχει ανέβει και την νέα σεζόν αναμένουμε ακόμα καλύτρη την ομάδα.

Από το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός επανατοποθετεί τον πήχη του. «Γυαλίζει» στις βιτρίνες το brand του. Υπενθυμίζει, στους ασεβείς, πως είναι το Νο1. Κι αν αυτός ο αριθμός δεν επιβεβαιώνεται ως τώρα από τη θέση του στη Σούπερ Λίγκα, όλοι γνωρίζουν πως ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο λειτουργικό, ελκυστικό και με μέλλον στο ποδόσφαιρο, κατοικεί στο Ρέντη.

Στην σεζόν των 100 χρόνων, ο μοναδικός στόχος είναι η διαρκής ποδοσφαιρική πρόοδος, η επιστροφή στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας και το ακόμα μεγαλύτερο σκαρφάλωμα στα ψηλότερα σκαλοπάτια της ευρωπαϊκής ελίτ.

Διαβάστε επίσης