Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κινήσεις ουσίας και τα καλύτερα... έρχονται για τον Θρύλο!

Κινήσεις ουσίας και τα καλύτερα... έρχονται για τον Θρύλο!
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 - 00:18

Αυτό το καλοκαίρι είναι, με διαφορά, ένα από τα πιο «καυτά» της ιστορίας του Ολυμπιακού. Μετά από κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου, του πρώτου στην ιστορία του Θρύλου και του ελληνικού ποδοσφαίρου και με την παρουσία στην League Phase του Europa League εξασφαλισμένη. Σίγουρα ο χρόνος είναι ελαστικότερος, απέναντι στους «ερυθρόλευκους», αλλά οι απαιτήσεις μεγαλώνουν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες του, ωστόσο, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και από ποια οπτική «σκοπιά» να αντιμετωπίσουν το ζήτημα. Μεθοδικότητα, κινήσεις ουσίας και μακριά από «φανφάρες». Μία λογική που μας αποδεικνύει ότι ο Θρύλος «γιγαντώνεται» μέρα με τη μέρα. Ενδεικτικό παράδειγμα οι πρώτες κινήσεις που έχουν γίνει, έως τώρα.

Αρχικά, με την ανανέωση του «αύριο» κάτω από τα γκολπόστ των Πειραιωτών. Η παραμονή του Κωνσταντή Τζολάκη στο Λιμάνι είναι μία κίνηση με βλέμμα…«μακριά». Πολύ μακριά. Το ελληνικό στοιχείο στο τέρμα κυριαρχεί και οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν στον 21χρονο πορτιέρε ένα πρότζεκτ που μπορεί να έχει διάρκεια για μία «ολόκληρη ζωή», βαδίζοντας στα χνάρια περιπτώσεων, όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Και μετά η πρώτη προσθήκη. Μάρκο Στάμενιτς, ένα παιδί δυναμικό, μόλις στα 22 του χρόνια, ήδη με παραστάσεις και γκολ από το Champions League και με όρεξη να αρπάξει την ευκαιρία από τα «μαλλιά». Ο διεθνής με τη Νέα Ζηλανδία χαφ αποτελεί έναν «ακούραστο εργάτη», που παίζει σε όλες σχεδόν τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και προσφέροντας ανασταλτική ασφάλεια και όχι μόνο. Δεν είναι το πιο τρανταχτό όνομα, αλλά αποτελεί αυτό που κάθε ομάδα, σαν τον Ολυμπιακό και μη, χρειάζεται. Παίκτης επιπέδου…Premier League.

Η συνέχεια; Ακόμα καλύτερη. Ο καλύτερος δεξιός μπακ του Πορτογαλικού πρωταθλήματος (Κοστίνια) βρίσκεται «προ των πυλών», την ίδια ώρα που ο Ντάνι Γκαρθία, εκ των βασικότερων πυλώνων της Μπιλμπάο, έχει ακουστεί επίσης ότι βρίσκεται μία ανάσα από τον Πειραιά. Και μην ξεχνάμε και τις ανανεώσεις.

Ο Ολυμπιακός συζητά «επί ίσοις όροις» και χωρίς να φοβάται απολύτως τίποτα με παίκτες όπως ο Φορτούνης, ο Ποντένσε, ο Όρτα, ο Κάρμο και ο Μασούρας. Ξέρει ότι η ομάδα που κατέκτησε το Conference League, με έναν προπονητή όπως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μόνο ένα σταθερό πλάνο έχει να προσφέρει σε τέτοια ονόματα. Όχι μόνο για αυτά που θα μείνουν, αλλά και όσα σκοπεύουν να έρθουν. Και πόσο δε μάλλον τώρα, που η Ευρώπη του χρόνου είναι εξασφαλισμένη, χωρίς προκριματικά.

Το «ερυθρόλευκο» πρόκτζεκτ είναι μεγάλο ακριβώς για ένα λόγο, μεταξύ άλλων. Ξέρει να ελίσσεται μέσα στην ελίτ και να μεγαλώνει, αθόρυβα. Όπως κάθε σύλλογος που ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο, αν όχι επίπεδα. Για αυτό και μόνο, το σίγουρο είναι ένα…

Τα καλύτερα έρχονται!

Διαβάστε επίσης