Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συζητούνται δυο τομές στο καταστατικό της ΕΠΟ

Συζητούνται δυο τομές στο καταστατικό της ΕΠΟ
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 - 23:55

Σε ερώτηση αν η επιλογή του αρχιδιαιτητή αποτελεί «καυτή» πατάτα, σε αντίθεση με τον Μπαλτάκο που την είχε στα χέρια του, ο Μάκης Γκαγκάτσης έριξε το μπαλάκι στις ΠΑΕ, καθώς, σε πρόσφατες δηλώσεις του, απάντησε: «Σίγουρα, αλλά από τη στιγμή που δεν αποφασίζει η ΕΠΟ, οι ομάδες έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι για να επιλέξουν αυτόν που κατά την άποψή του θα αμβλύνει τις καχυποψίες».

Με τη δήλωση αυτή ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος θα εκλεγεί στις αρχαιρεσίες της 22ας Ιουλίου, «έδειξε» την πρώτη τομή που θα γίνει στην ΕΠΟ. Όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσει σε καταστατική ΓΣ της ομοσπονδίας προκειμένου να αλλάξει η σύνθεση και να αυξηθούν οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Στόχος είναι να αποφασίζει για όλα όσα έχουν σχέση με τη Super League και η ΕΠΟ απλά να επικυρώνει. Για να γίνει αυτό πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να έχει την πλειοψηφία (6-3), ενώ τώρα μετέχουν μόνο οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η δεύτερη τομή, που επίσης είναι «θέμα» για καταστατική ΓΣ της ΕΠΟ, έχει σχέση με τις αρμοδιότητες του εκτελεστικού διευθυντή. Το πάθημα με τις υπερεξουσίες του Ιάκωβου Φιλιππούση έγινε μάθημα και θα περιοριστούν, ενόψει και της πρόσληψης του επόμενου.

Το... φωτογράφισε κι αυτό ο Γκαγκάτσης, καθώς σε ερώτηση, αν άσκησε βέτο για την απομάκρυνση Φιλιππούση, απάντησε: «Θα πηγαίνατε εσείς να διοικήσετε κάπου που δεν θα παίρνατε εσείς τις αποφάσεις. Το καταστατικό δίνει το δικαίωμα στον πρόεδρο της ΕΕ να προτείνει ποιον θέλει για εκτελεστικό γραμματέα. Αυτονόητο θα πρέπει να είναι κάποιος της επιλογής του προέδρου. Θα προτείνω αυτόν που πιστεύω. Ευχής έργον να ήταν ο Μάριος Γεωργίου της UEFA».

Διαβάστε επίσης