Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεταγραφή επιπέδου... Premier League ο Στάμενιτς για τον Θρύλο! (video)

Μεταγραφή επιπέδου... Premier League ο Στάμενιτς για τον Θρύλο! (video)
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 - 19:24

Είναι επίσημο! Ο Μάρκο Στάμενιτς αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του Κυπελλούχου, πια, Ευρώπης, Ολυμπιακού. Ο διεθνής με τη Νέα Ζηλανδία μέσος ανακοινώθηκε από τον Θρύλο, ερχόμενος με μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, που απέκτησε από τον Ερυθρό Αστέρα τα δικαιώματά του.

Σε ηλικία 22 ετών, ο Στάμενιτς, έχοντας ήδη πάρει τις πρώτες παραστάσεις του από το υψηλότερο επίπεδο, έχοντας παίξει και στο Champions League με τους Σέρβους, ετοιμάζεται να «απογειώσει» την καριέρα του, παίρνοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί στον κάτοχο του Conference League, που έχει εξασφαλισμένη την συμμετοχή του στους ομίλου του Europa League.

Μία επιλογή προσεγμένη, μία μεταγραφή ουσίας, ένας παίκτης επιπέδου…Premier League. Ο Ολυμπιακός ήρθε με το «καλημέρα» να δείξει ότι «κυνηγάει» ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, αποκτώντας έναν παίκτη με εξαιρετική σωματοδομή, που παίζει σχεδόν παντού και αποτελεί κίνδυνο θάνατο για τους αντίπαλους επιτιθέμενους, χωρίς ωστόσο να ξεχνά τις δημιουργικές και τεχνικές του αρετές.

Προερχόμενος από «φυτώρια» όπως αυτό της Κοπεγχάγης και με 4 συμμετοχές και γκολ κόντρα στη Λειψία, στο Champions League της περασμένης περιόδου, μιλάμε για έναν παίκτη «μπαρουτοκαπνισμένο», που, μεταξύ άλλων, αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Σίτι. 35 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις, και μία εικόνα παίκτη που έχει δείξει να ανταποκρίνεται άρτια στο υψηλό επίπεδο, κάνοντας τη Νότιγχαμ να κινηθεί για την αγορά του και να τον δώσει δανεικό στον Ολυμπιακό.

Αυτές τις κινήσεις κάνει ο Θρύλος. Έξυπνα, μεθοδικά, χωρίς πολλές φανφάρες, «ψωνίζει» με σκοπό να θωρακίσει και το μέλλον, πέραν του παρόντος. Μόλις στα 22 του χρόνια ο Στάμενιτς, έχει όλες τις περγαμηνές για να κάνει τον Ολυμπιακό να τον αγοράσει κανονικά το ερχόμενο καλοκαίρι και να εκτοξεύσει την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, που τώρα ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Καθόλου άσχημα, έτσι;

Διαβάστε επίσης