Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

ΕΠΟ: Στο «μικροσκόπιο» η επόμενη μέρα

ΕΠΟ: Στο «μικροσκόπιο» η επόμενη μέρα
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 - 09:56

Το θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή λύθηκε με την συμφωνία Μάκη Γκαγκάτση και Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ πρέπει να προχωρήσει τρία ακόμη «καυτά» θέματα για την ΕΠΟ, τα οποία είναι τα εξής: 1) Ο νέος αρχιδιαιτητής και η νέα ΚΕΔ,2) Πίνακες διαιτητών, 3) Ανανέωση σύμβασης για το VAR, goal line technology και ημιαυτόματο οφσάιντ. Υπάρχουν σκέψεις, θέλοντας και μη, ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μάκης Γκαγκάτσης να προετοιμάσει από τώρα το έδαφος για αρχιδιαιτητή, ομοσπονδιακό προπονητή και για το VAR, ώστε να μην επηρεαστεί η σέντρα του πρωταθλήματος της Super League (17/8).

Οσον αφορά στον αρχιδιαιτητή, ο Γκαγκάτσης δήλωσε (14/6) στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero της Θεσσαλονίκης ότι θα αποφασίσουν οι ομάδες. Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση αν αυτή είναι η πιο καυτή πατάτα, απάντησε: «Σίγουρα, αλλά από τη στιγμή που δεν αποφασίζει η ΕΠΟ, οι ομάδες έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι για να επιλέξουν αυτόν που κατά την άποψή του θα αμβλύνει τις καχυποψίες». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «δεν ξέρω αν θα είναι ο Μπριχ, αυτό έχω διαβάσει», ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η επιλογή του Φρόιντφελντ.

Στόχος είναι η λίστα της UEFA με τους υποψήφιους αρχιδιαιτητές να σταλεί άμεσα, ώστε την επομένη των εκλογών της ΕΠΟ, στις 23 Ιουλίου, να συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και να επιλέξει τον επόμενο αρχιδιαιτητή. Αυτός να επιλέξει άμεσα τους συνεργάτες του (ξένους και Ελληνες της ΚΕΔ), ώστε μέχρι το τέλος Ιουλίου να βγουν και οι πίνακες των ρέφερι της Super League (δηλαδή μέσα σε μια εβδομάδα από τη στελέχωση της ΚΕΔ)!

Σε προτεραιότητα είναι και το θέμα της ανανέωσης της σύμβασης με το VAR, με επέκταση goal line technology και ημιαυτόματο οφσάιντ. Ηδη, ο Μάκης Γκαγκάτσης συναντήθηκε με τον Βρούτση και ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού να φέρει το θέμα στην Κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Η ΕΠΟ έχει ζητήσει να χρηματοδοτηθεί εκ νέου, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Οσον αφορά στο VAR συναντήθηκαν τη Δευτέρα (17/6) ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της SuperLeague, Μηνά Λυσάνδρου. Σε ότι αφορά στην ανανέωση της σύμβασης για το VAR, ο Λυσάνδρου ζήτησε να το χρηματοδοτήσει η Κυβέρνηση. Οι Παπαστεργίου, Βρούτσης δεσμεύτηκαν να εξετάσουν το αίτημα, αλλά επισήμαναν ότι δεν μπορεί να είναι υποχρέωση της Πολιτείας η εσαεί χρηματοδότηση του VAR με επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων.

Διαβάστε επίσης