Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κύπελλο: Σχέδιο για νοκ άουτ αγώνες στους «16»

Κύπελλο: Σχέδιο για νοκ άουτ αγώνες στους «16»
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 - 23:12

Σημαντική αλλαγή περιλαμβάνει η προκήρυξη του Κυπέλλου η οποία παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ, την περασμένη Δευτέρα (17/6) και δεν αναφερόμαστε μόνο στη έδρα του τελικού καθώς μας... τελείωσε το Πανθεσσαλικό. Στη φάση των «16», όταν ξεκινούν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) πλέον οι αγώνες θα είναι μονοί (νοκ άουτ) και όχι διπλοί όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά η 6η φάση θα διεξαχθεί ως εξής:

«Συμμετέχουν οι δώδεκα (12) νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η Φάση και οι τέσσερεις (4) ομάδες του πρωταθλήματος της Super League (Α.Ε.Κ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – ΠΑΝΑΘΗΝΑÏΚΟΣ Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.). Σύνολο δεκαέξι (16) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται οκτώ (8) ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί.

Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σύνολο αγώνων οκτώ (8) Προκρίνονται οκτώ (8) ομάδες Μετά από την κλήρωση των Ομάδων που συμμετέχουν στην 6η Φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η Φάση (Προημιτελική) και 8η Φάση (Ημιτελική) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του Τελικού».

Τέλος, από την προκήρυξη του Κυπέλλου βγήκε η έδρα του Πανθεσσαλικού. Δεν γίνεται καμία αναφορά στο γήπεδο ή στην ημερομηνία διεξαγωγής του. Όπως αναφέρει «η ημερομηνία και η έδρα διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα θα αποφασισθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.».

Διαβάστε επίσης