Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στάμενιτς: «Η καρδιά της ομάδας, αυτό θέλω να είμαι»

Στάμενιτς: «Η καρδιά της ομάδας, αυτό θέλω να είμαι»
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 - 21:56

Ο Μάρκο Στάμενιτς, φερόμενος ως νέος παίκτης του Ολυμπιακού, είχε περιγράψει σε πρόσφατη συνέντευξη του τον εαυτό του και είχε πει: «Επαιξα στην Εθνική Νέας Ζηλανδίας ως επιθετικός χαφ, στην Κοπεγχάγη ακόμα και ως στόπερ, αλλά μπορώ να πω, ότι βλέπω τον εαυτό μου στη μέση, στο κέντρο, γιατί μου αρέσει και να κάνω επιθέσεις και να αμύνομαι».

Είχε σχολιάσει ακόμα: «Δεν μιλάω ακόμα σερβικά, αλλά σκοπεύω να τα μάθω σύντομα. Μεγάλωσα με το ποδόσφαιρο, αυτή την αγάπη μου την μετέδωσε ο πατέρας μου, αν και άλλα αθλήματα είναι επίσης δημοφιλή στη Νέα Ζηλανδία. Για το ράγκμπι έπρεπε να είσαι μεγαλόσωμος. Από παιδί ήμουν αδύνατος, επέλεξα το ποδόσφαιρο και δεν νομίζω ότι έκανα λάθος. Όσον αφορά στη θέση, νομίζω ότι το «έξι» είναι η καρδιά της ομάδας και αυτό θέλω να είμαι».

Το όνομα του είναι συνδεδεμένο με κάποια ρεκόρ, αφού σε ηλικία μόλις 18 ετών, είχε κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Δανίας με τη φανέλα της Κοπεγχάγης και είχε σχολιάσει: «Στην αρχή, ήμουν λίγο νευρικός, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, στο γήπεδο, το άγχος εξαφανιζόταν. Προσπάθησα να παίξω απλά. Το πρώτο μου παιχνίδι με την πρώτη ομάδα αυτή τη σεζόν και είχε καλό ρυθμό. Είναι μεγάλο σχολείο για μένα και θέλω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα».

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, ήταν πως ο Στάμενιτς έγινε ο πρώτος Νεοζηλανδός που έπαιξε στο Champions League, μετά από 15 χρόνια. Το κατάφερε στα 20 του χρόνια με την Κοπεγχάγη, σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Σεβίλλη, τον Σεπτέμβριο του 2022. Μπήκε, έτσι, σε ένα «κλειστό» γκρουπ Νεοζηλανδών παικτών, που έπαιξαν στη διοργάνωση, αφού υπήρχαν μόλις τέσσερις πριν από τον Στάμενιτς.

Διαβάστε επίσης