Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Oι προσδοκίες για μία «χρυσή» σεζόν και το καλύτερο ποδόσφαιρο του «Μέντι»!

Oι προσδοκίες για μία «χρυσή» σεζόν και το καλύτερο ποδόσφαιρο του «Μέντι»!
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 - 10:54

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Ο Ολυμπιακός στρέφει από εδώ και πέρα το βλέμμα του στην επόμενη χρονιά, το 2024-25. Τη σεζόν των 100 χρόνων του Ολυμπιακού!

Ηδη, τόσο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μαζί με τους συνεργάτες του, σχεδιάζουν την επόμενη μέρα του συλλόγου, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 8/7 με τις εργομετρικές εξετάσεις, ενώ στις 10 του ίδιου μήνα, η ομάδα θα μπει κανονικά σε ρυθμό προπονήσεων.

Βέβαια, τα περισσότερα συμπεράσματα θα βγουν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όπου θα γίνει και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Τα πέντε φιλικά που υπολογίζονται ότι θα γίνουν εκεί, θα αποτελέσουν το καλύτερο τεστ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά δεν θα είναι τα μόνα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πάνω απ’ όλα είναι επαγγελματίας κι οφείλει να μην παραβλέπει τις πιθανές αναλογίες. Ξέρει πολύ καλά ότι οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εξασφαλίζουν τις επόμενες.

Η εμπειρία απ’ τη Σεβίλλη μαρτυρά του λόγου το αληθές. Ο στόχος του είναι να μην προχωρήσει σε απότομες και βαθιές αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού, όπως έγιναν με την ομάδα της Ανδαλουσίας μετά την κατάκτηση του Europa League. Να προσθέσει χωρίς να αφαιρέσει. Θέλει να έχει κατά το 90% την ομάδα που σήκωσε το Conference League.

Με την έννοια αυτή «καίγεται» περισσότερο για το τι θα γίνει με παίκτες όπως ο Κάρμο, ο Ορτα, ο Ποντένσε κι ο αρχηγός Φορτούνης. Να μείνουν αυτοί είναι που τον «καίει» περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός είναι ανάγκη να θυμίζει στη νέα χρονιά αυτόν που ταλαιπώρησε όλες αυτές τις ομάδες που βρήκε στον δρόμο του. Λογική σκέψη για έναν προπονητή που θέλει να πηγαίνει στα σίγουρα αρχίζοντας.

Ο Μεντιλίμπαρ θέλει να πάει στα σίγουρα ώστε να παρουσιάσει μία ομάδα βελτιωμένη, όχι αλλαγμένη. Για μία ομάδα που θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Μπάλα που «μαγεύει» τους πάνω από 20.000 ΓΑΥΡΟΥΣ που αγόρασαν εισιτήριο διαρκείας μέχρι τις 19 (!) Ιουνίου.

Οι προσδοκίες μετά την κατάκτηση του Conference League είναι μεγάλες για μία ανάλογη συνέχεια. Ο πήχης που υπερέβη ο Ολυμπιακός ήταν τοποθετημένος πολύ ψηλά κι εκεί θα παραμείνει για τη νέα χρονιά…

Διαβάστε επίσης