Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ένα... σοκ περιμένει κάποιους διεθνείς διαιτητές

Ένα... σοκ περιμένει κάποιους διεθνείς διαιτητές
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 - 23:04

Φεύγει όλη η ΚΕΔ, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι αναμένονται σαρωτικές αλλαγές στον πίνακα των διαιτητών της Super League. Κοινώς, κάποιους τους περιμένει ένα σοκ, αυτούς που έχουν δώσει δικαιώματα.

Θα φύγουν διαιτητές που έχουν προκαλέσει και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των διεθνών. Η διαιτησία βρίσκεται σε επίπεδο κάτω από το... υπόγειο και με τα λάθη των διαιτητών επλήγη σοβαρά η αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Καθόλου τυχαίο ότι το σύνολο των ομάδων έβγαλε ανακοινώσεις που ήταν οι πιο σκληρές των τελευταίων ετών, ενώ ανακοινώσεις κάποιων ομάδων (π.χ. των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Βόλου) εμπεριείχαν ονόματα και καταγγελίες.

Τίποτα δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Όπως δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχαστούν και τα λάθη κάποιων διαιτητών. Ο χώρος της διαιτησίας χρειάζεται ένα σοκ για να αντιληφθεί πόσο χαμηλά έχει πέσει και παράλληλα να σταλεί το μήνυμα ότι απαιτείται νέο ξεκίνημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κινδυνεύουν μέχρι και διεθνείς διαιτητές, όχι απλά να χάσουν το σήμα τους αλλά και να μείνουν εκτός πινάκων. Ειδικότερα σε μια κλωστή κρέμεται η παραμονή των τεσσάρων από τους επτά διεθνείς που είναι οι Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Παπαπέτρου (Αθηνών), Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και Μανούχος (Αργολίδας), δηλαδή δεν κινδυνεύουν οι Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Φωτιάς (Πέλλας) και Βεργέτης (Αρκαδίας).

Ο Σιδηρόπουλος είναι 45 ετών και έχει κάνει τον κύκλο του. Για να κάνουμε και χιούμορ μπορεί να συνεχίσει να κάνει παρέα στον πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτη Διακοφώτη, με τον οποίο εμφανίζονταν μαζί, καθώς ο τελευταίος δεν θα είναι στη νέα ΕΕ. Δεν παίζει ρόλο το γεγονός ότι παρέμεινε στην ελίτ κατηγορία της UEFA για το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2024-25, πιθανόν να πήρε παράταση μέχρι τον Ιανουάριο, όταν κρίνονται εκ νέου, από την UEFA, οι διεθνείς διαιτητές, πιθανόν και όχι. Όλα εξαρτώνται από τον επόμενο αρχιδιαιτητή.

Ούτε ο Παπαπέτρου (Αθηνών) έκανε καλή χρονιά, με αποκορύφωμα τη διαιτησία του στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός 2-2, μόνο με λάθη κατά του Ολυμπιακού. Μπορεί να είναι στην πρώτη κατηγορία της UEFA αλλά δεν του δίνουν ευκαιρίες για παραπάνω.

Για τους Μανούχο, Διαμαντόπουλο δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Είναι δυο διαιτητές οι οποίοι έκαναν αρκετά λάθη υπέρ της ΑΕΚ.

Το σοκ θα είναι μεγάλο αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια και καθαρίσουν 3-4 διεθνείς. Συνολικά οι αλλαγές θα φτάσουν στους 10-12 ρέφερι, από τους 27 του πίνακα. Πρέπει να βγουν νέοι διαιτητές για να σφυρίζουν σε ντέρμπι, επειδή οι περισσότεροι από τους τωρινούς δεν πείθουν ότι είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν.

Διαβάστε επίσης