Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεντιλίμπαρ: «Ζω πρωτόγνωρες καταστάσεις στον Ολυμπιακό, είναι όλα ωραία»

Μεντιλίμπαρ: «Ζω πρωτόγνωρες καταστάσεις στον Ολυμπιακό, είναι όλα ωραία»
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 00:18

Για τις τεράστιες συγκινήσεις που έζησε με τον Ολυμπιακό, αλλά και για την απογοήτευση που ένιωσε στη Σεβίλλη μίλησε στην El Partidazo de Cope ο τεχνικός του Θρύλου, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Μιλώντας στον Χουάνμα Καστάνιο, ο Βάσκος προπονητής, ο οποίος έγραψε ιστορία με την ομάδα του Πειραιά, οδηγώντας την ελληνική ομάδα στην κατάκτηση του Conference League, σχολίασε: «Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Βρεθήκαμε πάνω σε ανοικτό λεωφορείο, περάσαμε μέσα από πολύ κόσμο, μας ακολουθούσαν πεζοί, με μηχανάκια να μας προσπερνούν. Το παιχνίδι τελείωσε σχεδόν στη μία το πρωί, οπότε ήμασταν εκεί μέχρι τις οκτώ».

Για τη δήλωσή του «να ζήσει η μητέρα που σας γέννησε Ελληνες», είπε: «Αυτό που δεν ξέρω είναι πώς το μετέφρασαν, αν το έκαναν στην κυριολεξία ή αν άλλαξαν κάποια λέξη. Νομίζω ότι τα πήγαν καλά. Θα ήταν τέσσερις τα ξημερώματα τότε, οπότε λίγοι άνθρωποι είχαν τη λογική εκείνη την ώρα».

Για την προσωπικότητα των Ελλήνων: «Μέχρι στιγμής, όλα είναι ωραία. Ακόμη και 1.000 οπαδοί έχουν έρθει να μας υποδεχτούν στις έξι το πρωί, μετά τη νίκη μας σε ματς του Conference League. Μέχρι στιγμής, όλα είναι καλά, αλλά ξέρετε πώς είναι το ποδόσφαιρο».

Αναφέρθηκε και στο συμπατριώτη του, Ερνέστο Βαλβέρδε και στην παρουσία του στον τελικό της Αθήνας: «Αγκαλιαστήκαμε. Χάρηκα πάρα πολύ που τον είδα, πάρα πολύ. Τον αγαπούν τρελά στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ρωτήθηκε να κάνει πρόβλεψη για τη θέση που θα πάρει η Ισπανία στην τελική φάση του Euro. Και απάντησε, ότι την βλέπει μέχρι τα ημιτελικά. Ποιο ζευγάρι βλέπει για τον τελικό; Πορτογαλία-Γερμανία και την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή της Ευρώπης!

Διαβάστε επίσης