Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιμένει «ισπανικά» ο «Μέντι», Χιλ και Μπερενγκέρ στο «στόχαστρο» του Θρύλου!

Επιμένει «ισπανικά» ο «Μέντι», Χιλ και Μπερενγκέρ στο «στόχαστρο» του Θρύλου!
Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024 - 22:24

Πρώτα, ο Κοστίνια και μετά, ο Ντάνι Γκαρθία. Η μεταγραφική περίοδος του Ολυμπιακού ξεκινά ιδανικά, όπως πρέπει θα λέγαμε, για έναν Κυπελλούχο Ευρώπης.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φαίνεται ότι «ψάχνεται» πολύ με την Ιβηρική Χερσόνησο και ειδικά, την Ισπανία, αν αναλογιστούμε ποιους ποδοσφαιριστές έχει αυτή τη στιγμή στο στόχαστρό του, σύμφωνα με ΜΜΕ του εξωτερικού. Μιλάμε, φυσικά, για τον Άλεξ Μπερενγκέρ, αλλά και τον Μπράιαν Χιλ.

Αρχικά, ο εξτρέμ της Μπιλμπάο έχει το πλεονέκτημα ότι δύσκολα θα παραμείνει στους Βάσκους, αφού πιθανότατα θα μείνει ελεύθερος, μετά το «άκυρο» σε πρόταση ανανέωσης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, με την απόκτηση του Ντάνι Γκαρθία, η υπόθεση του, άκρως σημαντικού στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, Μπερενγκέρ μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύκολη. Φέτος, κατέγραψε οκτώ τέρματα σε 41, συνολικά, συμμετοχές.

Από την άλλη, ο Χιλ έχει συνυπάρξει με τον Μεντιλίμπαρ, τόσο σε Εϊμπάρ, όσο και σε Σεβίλλη, κατά την περίοδο που κατέκτησε το Europa League (2023). Σε πολύ καλή ηλικία ο Ισπανός εξτρέμ, μόλις 23 ετών, αλλά με λειψή σεζόν στην Τότεναμ, φέτος και 201 λεπτά συμμετοχής μόλις. Περίπτωση συμφέρουσα, παρόλα αυτά για τον Ολυμπιακό, αφού οι «Spurs» θέλουν να τον στείλουν δανεικό.

Και οι δύο έχουν ένα κοινό, πέραν της χρηματιστηριακής αξίας των 12 εκατομμυρίων ευρώ. Και αυτό είναι, φυσικά, ο Μεντιλίμπαρ. Αμφότεροι Μπερενγκέρ και Χιλ τον έχουν σε πολύ υψηλή εκτίμηση, με τον δεύτερο, μάλιστα, να διανύει τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του, όντας υπό τις οδηγίες του, ενώ είχε σκοράρει και απέναντι στη Γιουβέντους, για τα ημιτελικά του Europa League της περασμένης σεζόν.

Ο «στρατηγός Μέντι» αποτελεί πραγματική πηγή έμπνευσης για τους παίκτες του, κάτι που φαίνεται ακόμα και από όσους δεν βρίσκονται κάτω από τη «σκέπη» του. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Διαβάστε επίσης