Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο εξτρέμ που θέλει ο «Μέντι»!

Ο εξτρέμ που θέλει ο «Μέντι»!
Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024 - 15:27

Όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη «υποκλίθηκε» στον άθλο του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου. Όχι μόνο στην ιστορία του Θρύλου, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, γενικότερα.

Πάμε, όμως, στην «επόμενη μέρα». Εκεί, όπου ο μεταγραφικός σχεδιασμός «τρέχει» και είναι σε πλήρη εξέλιξη. Βλέποντας κανείς το πώς έχει διαμορφωθεί το ρόστερ του Θρύλου, μέχρι στιγμής, αντιλαμβάνεται ότι οι κινήσεις που θα γίνουν, «δείχνουν» ακριβώς το πώς λειτουργεί και σκέφτεται ο Βάσκος Στρατηγός. Δεν θα είναι πολλές και ούτε λεγόμενες βόμβες.

Αυτό λείπει από τον Θρύλο στα «φτερά» της επίθεσης. Εκεί όπου υπάρχουν λύσεις και καλοί παίκτες, έμπειροι, αλλά και πιο νεαροί και φερέλπιδες: Ένας αριστεροπόδαρος εξτρέμ. Και αυτό είναι που φέρεται να αναζητά αυτή τη στιγμή ο Θρύλος, σε ό,τι αφορά την ενίσχυσή του, στη συγκεκριμένη θέση, με εισήγηση του Βάσκους τεχνικός. αφού οι Πειραιώτες έχουν μόνο δεξιοπόδαρους για τις θέσεις στα πλάγια της επίθεσής τους, είτε αυτοί είναι οι Ποντένσε, Ζέλσον, Φορτούνης, Μασούρας, είτε ακόμα ο Καμπράλ ή ο Μπρίνιτς.

Ένας αριστεροπόδαρος εξτρέμ, ο οποίος θα μπορεί με άνεση να αναπτύσσει το παιχνίδι προς την πλευρά του. Ένας εξτρέμ, ο οποίος θα είναι πιο δύσκολο να μαρκαριστεί, να είναι βιρτουόζος, ένας κακός «μπελάς» για τους αντίπαλους αμυντικούς. Ένας παίκτης, ο οποίος από τη φύση του θα έχει την τάση να βγαίνει αριστερά και να δίνει βοήθειες προς εκείνη την πλευρά.

Δεν είναι εύκολο να βρεθεί. Και να είναι και ποιοτικός, φυσικά, αφού στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι να… πάρει ό,τι κι ό,τι. Δεν πορεύεται έτσι η ομάδα του Πειραιά. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που βγαίνουν από το λιμάνι, σκανάρεται η αγορά της Ισπανίας και της Γαλλίας, για έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει άμεσα πράγματα με το που ενταχθεί στην ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

.

Διαβάστε επίσης