Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Δύο διαφορετικοί κόσμοι: Εμείς βάλαμε αστέρι για το Ευρωπαϊκό και εσείς για τις... πορείες!

Δύο διαφορετικοί κόσμοι: Εμείς βάλαμε αστέρι για το Ευρωπαϊκό και εσείς για τις... πορείες!
Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024 - 14:02

Η δύναμη λίγων λέξεων είναι τεράστια. Δεν χρειάζεται κάποιος να πει… πολλά, για να πει «κάτι». Δεν χρειάζεται να μιλάει για ώρες, ώστε να καταστήσει σαφές, αυτό που θέλει να πει… Το λέει με… δυο κουβέντες. Και είναι… υπέρ αρκετό…

Δύο γεγονότα, πλήρως… κατατοπιστικά, για το τι εστί Ολυμπιακός και τι εστί Παναθηναϊκός βλέπουμε μπροστά μας που δείχνει ότι αυτές οι δύο ομάδες είναι εντελώς διαφορετικές.

Από την μία έχουμε την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του συλλόγου ήρθε στον… δρόμο για την 100ετια του Ολυμπιακού και γιορτάστηκε σε όλη την Ελλάδα από τα εκατομμύρια των οπαδών του. Για την ακρίβεια, γιορτάζετε ακόμη καθώς μιλάμε για την κορυφαία στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο, μια επιτυχία που «εκτόξευσε» τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Το Conference League που κοσμεί ήδη την τεράστια τροπαιοθήκη του Ολυμπιακού θα βρίσκεται και στην επετειακή φανέλα της ομάδας, αλλά όχι μόνο εκεί αλλά και στο νέο σήμα, καθώς όπως έγινε γνωστό, το σήμα της ομάδας θα έχει πλέον πέντε αστέρια.

Τέλος, από την άλλη, έχουμε τον πράσινο θίασο, τον νοσταλγό του Γουέμπλεϊ και όχι μόνο, που είχε κάνει το απίστευτο μια 20ετία νωρίτερα, μοιράζοντας άφθονο γέλιο σε όλο τον φίλαθλο κόσμο. Για όσους δεν θυμούνται, την σεζόν 2002-03, ο Παναθηναϊκός λοιπόν έβαλε τρία αστέρια, γιατί φτάσανε... μακριά στην Ευρώπη και τα δύο μάλιστα ούτε καν τελικό! Συγκεκριμένα έβαλαν ένα χρυσό και δύο ασημένια, με το χρυσό να συμβολίζει την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1971) με την βοήθεια της Χούντας και τα ασημένια για τις δύο παρουσίες στα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης (1985, 1996).

Γέλασε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο μαζί τους, αποδεικνύοντας πόσο ΝΑΝΟΙ είναι μπροστά στον Ολυμπιακό, όπου δεν κάνει «σημαία» τις πορείες του στην Ευρώπης, αλλά τα πραγματικά γεγονότα και ποια είναι αυτά η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τρόπαιου, ως πρώτη ελληνική ομάδα που το καταφέρνει αυτό.

Διαβάστε επίσης