Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ελ Κααμπί: Σύμμαχος η «απογείωση» του με τον Μεντιλίμπαρ!

Ελ Κααμπί: Σύμμαχος η «απογείωση» του με τον Μεντιλίμπαρ!
Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024 - 14:24

Παίκτης της σεζόν 2023-24 του Conference League (και φυσικά, πρώτος σκόρερ) αναδείχθηκε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, μετά τα «πράματα και θάματα» που έκανε με τον Ολυμπιακό, κατακτώντας τον τίτλο με 11 γκολ. Γενικά, την περσινή -πλέον- χρονιά, ο Μαροκινός στράικερ μέτρησε 33 τέρματα με τον Θρύλο, σε 50 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Όπως είναι λογικό, ο «ερυθρόλευκος» επιθετικός, ο οποίος μεγάλωσε στη φτώχια και έκανε πολλές και διάφορες δουλειές (έπαιξε επαγγελματικά ποδόσφαιρο σε ηλικία 21 ετών), τράβηξε όλα τα βλέμματα της Ευρώπης πάνω του και προκάλεσε μεγάλο «θόρυβο» γύρω από το όνομά του, χάρη στη φοβερή σεζόν που πραγματοποίησε.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιθυμεί να παραμείνει ως έχει ο κορμός, αν αυτό είναι δυνατόν. Το όνομα του Ελ Καμπί έχει περίοπτη θέση, άλλωστε χάρη σε εκείνον απογειώθηκε ο Μαροκινός φορ.

Πιο συγκεκριμένα, με προπονητή τον Μεντιλίμπαρ έβαλε μέσα σε 3,5 μήνες τα 20 από τα 33 γκολ του. Άρα, σημαίνει ότι του ταιριάζει ο τρόπος του παιχνιδιού του Βάσκου.

Το θέμα είναι αν θα συνεχίσει να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα και τη νέα σεζόν, καθώς οι «μνηστήρες» πληθαίνουν. Στην παρούσα φάση δεν έχει κάποια επίσημη πρόταση ενώ έχει ενσωματωθεί και στην αποστολή του Μαρόκου για τους αγώνες του στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει σύντομα το θέμα της παραμονής του για να μην πάει σε σίριαλ και να ασχοληθεί με την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Όπως συνέβη κάτι αντίστοιχο με την περίπτωση του Μπακαμπού.

Διαβάστε επίσης