Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έγινε αλήθεια ένα όνειρο τρελό... (video)

Έγινε αλήθεια ένα όνειρο τρελό... (video)
Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024 - 13:31

Η πορεία ήταν μεθυστική, οι μήνες επί Μεντιλίμπαρ στο Λιμάνι ήταν από… γεννησιμιού του ανατρεπτικοί και κάπως έτσι ήρθε κι έδεσε η επανάσταση του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Η κατάκτηση της κορυφής του Ευρωπαϊκού «Ολύμπου», αποτελεί σημείο αναφοράς στην ζωή της χώρας και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, καθώς μιλάμε για την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Οι εικόνες από τους πανηγυρισμούς, τα εκατομμύρια των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι φωτογραφίες για την απεικόνιση της στιγμής, συνθέτουν ένα κάδρο αποθέωσης ενός μοναδικού φαινομένου.

Γιατί αυτό που ζει η χώρα από το βράδυ της Τετάρτης, δεν έχει να κάνει απλά με μια ποδοσφαιρική νίκη. Είναι κάτι (πολύ) μεγαλύτερο κι έχει βαθιές ρίζες στα βιώματα του κόσμου του Ολυμπιακού.


Παρότι συμπληρώθηκε μόλις μία εβδομάδα από το απόλυτο ΕΠΟΣ, η ομάδα του Πειραιά γιορτάζει ακόμα για την τεράστια κατάκτηση Ευρωπαϊκού τροπαίου, όντας φυσικά η μοναδική ελληνική ομάδα που το καταφέρνει κι ασφαλώς μιλάμε για μια επιτυχία που αποκτά επικές διαστάσεις.

Δεν είναι όμως απλά μια χαρά κάποιων ημερών ή εβδομάδων. Δεν είναι απλά χαρά για την κατάκτηση ενός τροπαίου στον τελικό της OPAP ARENA. Οι προσδοκίες υπήρχαν τόσα χρόνια και η δίψα τόσων δεκαετιών έσβησε εν μία νυκτί και δημιούργησε νέες προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια γεμάτα κούπες.

Διαβάστε επίσης

H αξιολόγηση των δανεικών

H αξιολόγηση των δανεικών

Ποιοι είναι οι δανεικοί που περιμένει ο Ολυμπιακός να επιστρέψουν στο Ρέντη και ποιοι θα παραμείνουν…