Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ετοιμάζεται μεγάλη τομή στη Super League

Ετοιμάζεται μεγάλη τομή στη Super League
Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024 - 23:47

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι πρέπει να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα. Η μάχη κατά της έλλειψης αξιοπιστίας πρέπει να είναι διαρκής και να φροντίζουν να μη δίνουν λαβές για σχόλια.

Για αυτό, κερδίζει συνεχώς έδαφος στη Super League η πρόταση για πλέι οφ με τέσσερις ομάδες. Αυτό θέλουν να γίνει προκειμένου να μην υπάρχουν αδιάφορες ομάδες, ώστε οι αγώνες να είναι αμφίρροποι και ο ανταγωνισμός για τον τίτλο μεγαλύτερος.

Αν περάσει αυτή η πρόταση, για την οποία χρειάζονται τα 2/3, η αλλαγή στο πρωτάθλημα θα είναι ριζική. Στα πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 θα μάχονται για τον τίτλο και για συνολικά τέσσερις θέσεις Ευρώπης. Επειδή τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι πέντε, θα υπάρχουν αγώνες για τις θέσεις 5-8 και η ομάδα που θα καταλαμβάνει την πέμπτη θέση θα παίρνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Conference League, με δεδομένο ότι αυξήθηκαν σε πέντε.

Παράλληλα, θα διεξάγονται και τα πλέι άουτ με τη μορφή που ξέρουμε. Θα συμμετέχουν οι ομάδες που καταλαμβάνουν τις θέσεις 9-14 για να αποφύγουν τις δυο θέσεις του υποβιβασμού.

Γίνεται αντιληπτό ότι η πρόταση είναι ήδη έτοιμη. Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η άποψη των τηλεοπτικών σταθμών που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ της Super League. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνουν και οι εκλογές για τον επόμενο πρόεδρο της διοργανώτριας, με μεγάλο φαβορί τον Αχιλλέα Μπέο, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι το σκέφτεται.

Το επόμενο βήμα θα έχει να κάνει με την επαγγελματική διαιτησία. Θα ξεκινήσει σε πειραματικό στάδιο και με δέκα διαιτητές στη λίστα των επαγγελματιών. Με τον Γκαγκάτση στην προεδρία της η ΕΠΟ δεν θα έχει αντίρρηση στην υλοποίησή τους. Επίσης, οι περισσότεροι από τους νυν διεθνείς (Σιδηρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Βεργέτης, Παπαπέτρου, Μανούχος) δεν πρόκειται να γίνουν επαγγελματίες.

Διαβάστε επίσης