Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Όλο το σκοτεινό παιχνίδι με τους ξένους διαιτητές

Όλο το σκοτεινό παιχνίδι με τους ξένους διαιτητές
Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024 - 22:33

Από που να αρχίσει και πού να σταματήσει κάποιος για να περιγράψει την κατάντια της ΚΕΔ των Μάνταλου, Φρόιντφελντ, σχετικά με τους ξένους διαιτητές, καθώς εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώναμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Παίχθηκε άγριο παιχνίδι για να τους κόψουν, μέχρι και με διαρροές για επίδειξη δύναμης, με αφηγήματα, ενώ, γεγονός πρωτοφανές, έκαναν μέχρι και επιστολικούς ορισμούς.

Διαβάστε και θαυμάστε την κατάντια τους:

Εφεραν μέχρι και μη διεθνή Σλοβάκο ρέφερι, τον Μαρέφκα που αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ 1-2, σοκαρίστηκε και έκλαψε η Φραπάρ από το «ντου» του Καρυπίδη μετά τη λήξη του τελικού Κυπέλλου Παναθηναϊκού-Αρη, είδαμε μέχρι και χοντρούς Σκανδιναβούς, ακόμη και Σκοπιανό, τον Στάβρεφ που μπέρδεψε τη σφυρίχτρα με το στραγάλι (που λέει ο λόγος) στο ματς των πλέι οφ Αρης-Παναθηναϊκός 0-2! Για να μην θυμηθούμε την περσινή ιστορία με τους μεθυσμένους Πολωνούς, με αποτέλεσμα να μην σφυρίξει ο Ρατσκόφσκι το παιχνίδι ΑΕΚ-Αρης αλλά ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Στις ομάδες, από την ΚΕΔ έλεγαν ότι οι ξένοι διαιτητές για τα ντέρμπι επιλέγονται με επιστολές που έστελναν στις ξένες ομοσπονδίες, χωρίς να αποφασίζουν οι Μάνταλος και Φρόιντφελντ ποιοι θα έρθουν αλλά οι ίδιες οι ξένες ομοσπονδίες. Όμως, είναι κοινό μυστικό ότι δεν είχαν τις κατάλληλες δημόσιες σχέσεις, ενώ ο Ιταλός αρχιδιαιτητής της UEFA Ρομπέρτο Ροσέτι δεν ...ασχολήθηκε μαζί τους.

Η διαιτητική πιάτσα έχει να λέει ότι σε «κομβικά» ντέρμπι οι τέταρτοι ήταν προσεγμένοι. Εννοείται ότι φιγουράρουν τα ονόματα των Διαμαντόπουλου, Μανούχο, Βεργέτη, Ευαγγέλου. Αυτοί τους υποδέχονταν στο αεροδρόμιο, τους ξεναγούσαν, πήγαιναν και έφευγαν μαζί στο γήπεδο. Ισως, αυτό εξηγεί και το ότι αρκετοί ξένοι σφύριζαν χειρότερα και από τους Ελληνες της «εξυγίανσης».

Οι εκθέσεις για τους ξένους διαιτητές ήταν... αόρατες. Τις έστελναν οι παρατηρητές (κάποιοι δεν γνώριζαν αγγλικά, αρκετοί ήταν μη διεθνείς ρέφερι) και δεν τις έβλεπε κανείς. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αν ο ρέφερι έκανε λάθη που δεν έπρεπε, ή δεν άρεσαν, τους... άδειαζαν στις ομοσπονδίες τους, για αυτό κάποιες σταμάτησαν να στέλνουν ξένους διαιτητές.

Ως επίδειξη δύναμης, γίνονταν μέχρι και διαρροές ορισμών. Παρόλα αυτά, η ΚΕΔ δεν βρήκε τι φταίει ούτε σταμάτησε το «βιολί» της απαξίωσης.

Είχαν και πλάνο για να ...κόψουν τους ξένους ρέφερι και να ορίζουν Ελληνες στα ντέρμπι, όμως δεν τους άφησαν οι ομάδες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήταν και τα αφηγήματα, ότι τάχα δεν τους άφηνε η UEFA.

Διαβάστε επίσης