Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μοντέλο με πολλά κενά και προβληματικό

Μοντέλο με πολλά κενά και προβληματικό
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 22:44

Η διαιτησία όχι μόνο έχει πιάσει πάτο, πάει όλο και παρακάτω. Η ...βουτιά στην ανυποληψία είναι ασφυκτική, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα. Η παρούσα κατάσταση που την αποκάλεσαν «εξυγίανση» δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο: 1) O αρχιδιαιτητής δεν είναι εγκεκριμένος από την UEFA, 2) Δεν υπάρχει «δικλείδα» ώστε να μην έρχονται ξένοι από το κάτω ράφι, 3) Δεν δημοσιοποιούνται οι διάλογοι στο VAR.

Αρχικά, ήρθαν ξένοι αρχιδιαιτητές (Κλάτενμπεργκ, Περέιρα, ενώ σημειώστε ότι ο Αγγλος προσελήφθη ως κοινής αποδοχής) από τη λίστα της UEFA, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Αποτέλεσμα οι Μπένετ (πριν) και Φρόιντφελντ (τη σεζόν που μας τελείωσε) να φέρνουν ξένους διαιτητές από το κάτω ράφι που ο ένας ήταν χειρότερος από τον άλλον. Σημειώστε ότι σφύριζαν με τη φιλοσοφία των Ελλήνων της «εξυγίανσης», άρα «συνέβαλαν» και στην αλλοίωση της βαθμολογίας.

Αξιο αναφοράς ότι ο Φρόιντφελντ προσελήφθη χωρίς ο Μπαλτάκος να δικαιολογήσει που τον βρήκε, ποιος τον πρότεινε. Απλά, μας είπε ότι ήταν συνυποψήφιος με τον Κλάτενμπεργκ, την εποχή που προτιμήθηκε ο Αγγλος. Αρα, οι ομάδες τον απέρριψαν! Σημειώστε ότι «ναι» στην πρόσληψή του ψήφισαν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, όμως οι Θεσσαλονικείς τώρα δεν τον θέλουν, ειδικά μετά την κακή διαιτησία του Ισραηλινού Γκρίνφελντ στο εκτός έδρας παιχνίδι τους με τον Αρη. Άλλη περίπτωση και ο Σλοβάκος Μαρέφκα που «έσφαξε» τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του με την ΑΕΚ για την κανονική περίοδο, ο Σλοβένος Γιουγκ, ο Πορτογάλος Νογκέιρα. Ο Σουηδός, νυν αρχιδιαιτητής, δεν ήρθε με τις ευλογίες της UEFA, όπως οι Κλάτενμπεργκ, Περέιρα, καθώς δεν είναι στη λίστα της.

Δεν έχει νόημα να υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητής και να φέρνει ξένους ρέφερι από το... πανέρι. Οι Μάνταλος, Φρόιντφελντ τους έβρισκαν μέσω επιστολών στις ξένες ομοσπονδίες και σα να μην έφτανε αυτό το διατυμπάνιζαν, νομίζοντας ότι έτσι δεν θα έχουν ευθύνη για τα «εγκλήματά» τους. Όμως, αν υπήρχε αρχιδιαιτητής με τις κατάλληλες δημόσιες σχέσεις θα μπορούσε να φέρει ρέφερι της ελίτ κατηγορίας ή ρέφερι της πρώτης κατηγορίας από τα προηγμένα πρωταθλήματα. Είναι φυσιολογικό η UEFA να μην τους βοηθά, επειδή δεν έχουν και τις κατάλληλες δημόσιες σχέσεις με αξιωματούχους της!

Χώρια που οι Φρόιντφελντ, Μάνταλος θεωρούν ότι η διαιτησία είναι τσιφλίκι τους. «Εθαψαν» απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, επικυρωμένη από την ΕΠΟ, για να δημοσιοποιούνται οι διάλογοι του VAR.

Διαβάστε επίσης