Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

H μεγάλη αλήθεια πίσω από την ιστορική επιτυχία!

H μεγάλη αλήθεια πίσω από την ιστορική επιτυχία!
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 11:32

Όπως με τη Σεβίλλη (Europa League), έτσι και με τον Ολυμπιακό, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατέκτησε την... Ευρώπη. Ο Βάσκος «στρατηγός» οδήγησε τον Θρύλο στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του, την κατάκτηση του Conference League, μετά από μία φανταστική πορεία και έναν συγκλονιστικό τελικό στην «OPAP Arena» κόντρα στην Φιορεντίνα και στη συνέχεια, γνώρισε -δικαιολογημένα- απίστευτη αποθέωση από τους ΓΑΥΡΟΥΣ στον «κατακόκκινο» Πειραιά.

Ο «Μέντι» άλλαξε τους «ερυθρόλευκους», τους «μεταμόρφωσε», από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Με απλά πράγματα, απλή ποδοσφαιρική λογική, ο Ισπανός προπονητής «έφτιαξε» τον Ολυμπιακό των ονείρων μας.

Ο Μεντιλίμπαρ «έδεσε» ξανά τα αποδυτήρια, έκανε τους παίκτες του Θρύλου οικογένεια και αυτό, κυρίως, χάρη στον χαρακτήρα του, την προσωπικότητά του. Απλός άνθρωπος ο Βάσκος, καλός άνθρωπος, χαλαρός, ωραίος, για αυτό και τον αγαπούν και τον σέβονται όλοι οι «ερυθρόλευκοι», κάτι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή.


Aν μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, θα χρειαστεί κάποιος ένα ντοκιμαντέρ για να περιγράψει τις σκηνές που ακολούθησαν αρχικά το «χρυσό» γκολ του Ελ Καμπί και το σφύριγμα της λήξης στον ιστορικό τελικό της Τετάρτης. Ολόκληρος ο πάγκος κάνει ένα ανεπανάληπτο σπριντ για να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο και να αγκαλιαστεί και να πανηγυρίσει με τους υπόλοιπους.

Περισσότεροι σαστισμένοι με τον κόσμο (Έσε, Ορτέγκα), άλλοι πανηγυρίζουν έξαλλα ανεβαίνοντας στις διαφημιστικές πινακίδες με σφιγμένες γροθιές, όπως οι Όρτα και Ρέτσος. Ο Μασούρας να ξεσπάει σε λυγμούς, δίχως να τον συνειδητοποιήσει.


Ο Φορτούνης αγκαλιάζει όποιον βρίσκει μπροστά του, ο Ποντένσε έχει ανεβεί σε κάποια πλάτη και γιορτάζει σαν τρελός, ο Μπιανκόν έχει βρεθεί στο επίκεντρο των πανηγυρισμών με το κοστούμι και χορεύει σαν να μην υπάρχει αύριο. Έχουμε επίσης τον Κάρμο να ξεσπάει σε κλάματα, μόνος του στην άλλη μεριά του γηπέδου. Νιώθοντας απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του.

Σε μια γωνιά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δείχνει να το απολαμβάνει, με τον Γιόβετιτς να τον έχει αγκαλιά.

Όλες αυτές οι στιγμές στο φινάλε του ματς «εξηγούν» το μεγαλείο του προπονητή του Ολυμπιακού. Όπου μέσα σε 3.5 μήνες μεταμόρφωσε μία ομάδα που οδηγούνταν στα… βράχια, να την κάνει μία πραγματική οικογένεια, που να νοιάζεται ο ένας για τον άλλον.

Αυτό, λοιπόν, που κατάφερε ο «Μέντι» στον Ολυμπιακό είναι πιο σημαντικό και από το Ευρωπαϊκό!

Διαβάστε επίσης