Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Mε «παπούτσι» από τον τόπο του κατέκτησε την Ευρώπη!

Mε «παπούτσι» από τον τόπο του κατέκτησε την Ευρώπη!
Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024 - 10:50

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Ο Θρύλος κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο! Οι «ερυθρόλευκοι» είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα, που σήκωσαν ευρωπαϊκό τρόπαιο στον «βασιλιά» των σπορ, το ποδόσφαιρο!

Δεν μπορούμε να το... χωνέψουμε ακόμα, να το συνειδητοποιήσουμε, βλέπουμε ξανά και ξανά βίντεο από την απονομή, με τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης και το τρόπαιο του Conference ψηλά στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά τη μάγκικη νίκη επί των «βιόλα» στον τελικό.

Μάλιστα, το μέγεθος της επιτυχίας ανεβαίνει κι άλλο επίπεδο, όταν είδαμε τον Ολυμπιακό να έχει 4+ Έλληνες παίκτες να συμμετέχει στον τελικό, αλλά γενικά σε όλη την διοργάνωση το ελληνικό στοιχείο δεν έλειψε.

Διότι, αν δεν το έχει συνειδητοποιήσει, ο Κώστας Τζολάκης, ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο Γιώργος Μασούρας και φυσικά ο αρχηγός, Κώστας Φορτούνης, έγιναν οι πρώτοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν διασυλλογικό ευρωπαϊκό τρόπαιο, είτε με δική μας ομάδα είτε με ξένη! Αναφέραμε πρώτα τους τέσσερις Έλληνες άσους των «ερυθρόλευκων» που αγωνίστηκαν στον νικηφόρο τελικό με τη Φιορεντίνα (1-0), όμως δεν είναι οι μόνοι που θεωρούνται τροπαιούχοι.

Μεγαλύτερη ή μικρότερη συμμετοχή στη θρυλική πορεία του Ολυμπιακού και οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Ανδρέας Ντόη, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Απόστολος Αποστολόπουλος. Ο μόνος που δεν αγωνίστηκε καθόλου είναι ο τρίτος τερματοφύλακας, Θανάσης Παπαδούδης, όμως κι αυτός πήρε μετάλλιο, αφού δηλώθηκε ως αναπληρωματικός στον τελικό.


Το πιο σημαντικό είναι πώς οι Έλληνες παίκτες στην ομάδα δεν είναι συμπληρωματικοί. Είναι πρωταγωνιστές και δείχνουν πώς δικαίως η ομάδα βασίζεται πάνω τους. Πώς σωστά τους εμπιστεύεται!

Η ιστορία έχει δείξει πώς πάντα ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλες πορείες και πετύχαινε τους στόχους του, όταν είχε πολλά Ελληνόπουλα στο ρόστερ του. Το πέτυχε και με το παραπάνω φέτος!

Διαβάστε επίσης