Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο Θρύλος της Ευρώπης έχει κόουτς-νικητή!

Ο Θρύλος της Ευρώπης έχει κόουτς-νικητή!
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024 - 21:36

Όπως με τη Σεβίλλη (Europa League), έτσι και με τον Ολυμπιακό, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατέκτησε την... Ευρώπη. Ο Βάσκος «στρατηγός» οδήγησε τον Θρύλο στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του, την κατάκτηση του Conference League, μετά από μία φανταστική πορεία και έναν συγκλονιστικό τελικό στην «OPAP Arena» κόντρα στην Φιορεντίνα και στη συνέχεια, γνώρισε -δικαιολογημένα- απίστευτη αποθέωση από τους ΓΑΥΡΟΥΣ στον «κατακόκκινο» Πειραιά.

Ο Ισπανός κόουτς των «ερυθρόλευκων» μετράει δύο τίτλους στην καριέρα του, δύο ευρωπαϊκά και μάλιστα, σερί, μετά το περσινό Europa League με τη Σεβίλλη.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι, ότι ο Βάσκος προπονητής μετράει 17 ματς σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τους Πειραιώτες και τους Ανδαλουσιανούς και έχει λιγότερες ήττες σε 90λεπτο) από ευρωπαϊκά!

Συγκεκριμένα, ο «Μέντι» μετράει μόλις μία ευρωπαϊκή ήττα σε 90λεπτο, την ήττα με 4-1 του Ολυμπιακού από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Conference League. Με τη Σεβίλλη, ο κόουτς του Θρύλου είχε ηττηθεί στη διαδικασία των πέναλτι, όχι σε 90λεπτο, στον τελικό του Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης», από την Μάντσεστερ Σίτι.

Διαβάστε επίσης