Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόνο ο Ολυμπιακός και η Πόρτο!

Μόνο ο Ολυμπιακός και η Πόρτο!
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024 - 14:43

Αν μία λέξη διακρίνει το τι είναι ο Ολυμπιακός, αυτή είναι η «υπερκούπωση». Ο Θρύλος δεν έχει... βαρεθεί να σηκώνει κούπες μονάχα εντός, αλλά και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Το «όνειρο... τρελό» είναι πλέον πραγματικότητα, με την κατάκτηση του Conference League να αποτελεί τον τίτλο υπ' αριθμόν 313 στα πέντε βασικά ομαδικά αθλήματα (310 η δεύτερη Μπαρτσελόνα). Όμως, τα σπουδαία δεν σταματούν εδώ.

Το ευρωπαϊκό του ποδοσφαίρου έβαλε τον Θρύλο της Ευρώπης σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ. Τόσο κλειστό, που μόνη του παρέα είναι η Πόρτο. Φυσικά, μιλάμε για τις μόνες ομάδες που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο, πέραν του BIG-4 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Για την ακρίβεια, είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν πάρει Ευρωπαϊκό εκτός των τεσσάρων μεγάλων χωρών τις τελευταίες δεκαετίες.

Στην κορυφή της λίστας των χωρών με τίτλους ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων βρίσκεται η Ισπανία με 65, ενώ ακολουθεί με 50 η Ιταλία, 48 έχει η Αγγλία και 32 η Γερμανία. Η Ολλανδία μετρά 16, η Γαλλία 14, η Πορτογαλία 11, το Βέλγιο 7, η Σκωτία 4, η Σοβιετική Ένωση (πριν τη διάλυσή της) επίσης 4, η Ρωσία 3, η Ρουμανία 2 όπως και η Τουρκία, η Σουηδία και η πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στην Ουκρανία,πρώην Ανατολική Γερμανία, την πρώην ενωμένη Τσεχοσλοβακία και Δανία, στις χώρες που έχουν κατακτήσει μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!

Διαβάστε επίσης