Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ιμπόρα είσαι, 5 ευρωπαϊκά έχεις!

Ο Ιμπόρα είσαι, 5 ευρωπαϊκά έχεις!
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 15:28

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν άπαντες στον Ολυμπιακό μετά και την κατάκτηση του Europa Conference League, αφού το βράδυ της 29ης Μαΐου έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που παίρνει ευρωπαϊκό τίτλο. Πάντως δεν ήταν για όλους η πρώτη κούπα και συγκεκριμένα για τον Βιθέντε Ιμπόρα.

Ένας από τους παίκτες που έχει κομβικό ρόλο στην «ανάσταση» του Ολυμπιακού επί ημερών Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είναι ο πολύπειρος μέσος. Ο Ισπανός άσος έχει κάνει πολύ μεγάλα παιχνίδια με τον Βάσκο τεχνικό στο «τιμόνι» και στα 36 του χρόνια, αποτελεί τον «καθοδηγητή» της μεσαίας γραμμής, με ποδοσφαιριστές όπως ο Αντρέ Όρτα, ο Τσικίνιο και ο Σαντιάγκο Έσε, να έχουν μόνο να... μάθουν από έναν ποδοσφαιριστή που έχει φάει με το... κουτάλι τα μεγάλα παιχνίδια!

Ο πολύπειρος Ισπανός μέσος κατέκτησε τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο της καριέρας του, καθώς έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Europa League. Επί τρία συναπτά έτη (2014, 2015, 2016) το κατέκτησε με τη Σεβίλλη και πριν από τρία χρόνια με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ.

Ο Ιμπόρα μπήκε σε ένα κλαμπ ποδοσφαιριστών που απαρτίζεται κυρίως από παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και τον Πάολο Μαλντίνι, οι οποίοι έχουν κατακτήσει πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους.


Διαβάστε επίσης