Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για αυτό ο Μπελότι... φοβάται τον κόουτς του Θρύλου! (video)

Για αυτό ο Μπελότι... φοβάται τον κόουτς του Θρύλου! (video)
Τρίτη, 28 Μαΐου 2024 - 23:56

Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, ο Ολυμπιακός μοιάζει να γνωρίζει το δρόμο προς την κατάκτηση του Conference League καλύτερα από ποτέ. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι προσηλωμένοι στο στόχο, χωρίς να «πετάνε στα σύννεφα», αφού με τον Βάσκο προπονητή στην άκρη του πάγκου έχουν μία σιγουριά για αυτό που εμφανίζουν στον αγωνιστικό χώρο.

Πολλά στοιχεία άλλωστε είναι με το μέρος του Θρύλου και κυρίως ο…ιταλικός οιωνός. Ο «Μέντι» πέρυσι, ως καθοδηγητής της Σεβίλλης δε νίκησε, μόνο τη Ρόμα (4-1 στα πέναλτι, 1-1 κανονική διάρκεια, παράταση), αλλά και έναν εκ των αυριανών αντιπάλων του.

Ο λόγος φυσικά για τον Αντρέα Μπελότι, ο οποίος ήρθε στη Φιορεντίνα από τους Ρωμαίους, το περασμένο καλοκαίρι. Σε εκείνον τον τελικό ο Ιταλός στράικερ πέρασε στο ματς αντί του Τάμι Έιμπραχαμ στο 75ο λεπτό. Η πρώτη τους γνωριμία δεν ήταν και η καλύτερη, με τη δεύτερή τους συνάντηση να είναι αυτή του τελικού του Conference (29/5, 22:00) και άπαντες να ευελπιστούν η κατάληξη να είναι η ίδια. Με τον ίδιο νικητή στο τέλος της αναμέτρησης!

Οι ενδεκάδες εκείνου του ματς ήταν:

Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπουνού, Νάβας (95′ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελ (120+9′ Τζορδάν), Τέλες (95′ Ρεκίκ), Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (46′ Σούσο), Χιλ (46′ Λαμέλα), Εν Νεσιρί

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Ιμπάνιεζ, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Σπινατσόλα (106′ Γιορέντε), Κριστάντε, Μάτιτς (120′ Μπόβε), Τσελίκ (91′ Ζαλέβσκι), Πελεγκρίνι (106′ Ελ Σαραουί), Έιμπραχαμ (75′ Μπελότι), Ντιμπάλα (68′ Βαϊνάλντουμ).

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του τελικού του Europa League για τη σεζόν 2022-23:

https://youtu.be/dglAlC8neF4?si=sZuQTf3JDLPX7IjD

Διαβάστε επίσης