Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ιμπόρα, ο «καθοδηγητής» του Ολυμπιακού

Ιμπόρα, ο «καθοδηγητής» του Ολυμπιακού
Τρίτη, 28 Μαΐου 2024 - 18:31

Ενας από τους παίκτες που έχει κομβικό ρόλο στην «ανάσταση» του Ολυμπιακού επί ημερών Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είναι ο Βιθέντε Ιμπόρα. Ο Ισπανός μέσος έχει κάνει πολύ μεγάλα παιχνίδια με τον Βάσκο τεχνικό στο «τιμόνι» και στα 36 του χρόνια, αποτελεί τον «καθοδηγητή» της μεσαίας γραμμής, με ποδοσφαιριστές όπως ο Αντρέ Όρτα, ο Τσικίνιο και ο Σαντιάγκο Έσε, να έχουν μόνο να... μάθουν από έναν ποδοσφαιριστή που έχει φάει με το... κουτάλι τα μεγάλα παιχνίδια!

Εξάλλου, από τους πιο σημαντικούς παίκτες στη μεσαία γραμμή της Φιορεντίνα είναι ο Αρτούρ Μέλο. Ο Βραζιλιάνος χαφ είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλές αρετές τόσο στο δημιουργικό σκέλος, αλλά και στο ανασταλτικό και έπαιξε δύο φορές αντιμέτωπος με τον Ιμπόρα κατά τη κοινή τους «θητεία» στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Για την ακρίβεια, είχαν παίξει τη σεζόν 2018-19 αντιμέτωποι για 73 λεπτά, σε ένα χορταστικό 4-4 της Βιγιαρεάλ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, ενώ τη σεζόν 2019-20, η Βιγιαρεάλ ηττήθηκε με 2-1 από τους «μπλαουγκράνα» και οι δύο παίκτες ήταν... απέναντι σε ολόκληρο το 90λεπτο. Όπως και να έχει, ο Ιμπόρα είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που και λόγω ποιότητας, αλλά και λόγω (αξιοζήλευτης) εμπειρίας, θα είναι κομβικός στο πλάνο του Βάσκου προπονητή και μένει να φανεί και στον τελικό με την Φιορεντίνα. Στην ιστορική βραδιά του Θρύλου των γηπέδων.

Διαβάστε επίσης