Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάρμο, σου το χρωστάει ο «Θεός» του ποδοσφαίρου!

Κάρμο, σου το χρωστάει ο «Θεός» του ποδοσφαίρου!
Τρίτη, 28 Μαΐου 2024 - 13:00

Ηγετική φυσιογνωμία, με το «καλημέρα», έχει γίνει στην άμυνα του Ολυμπιακού ο Νταβίντ Κάρμο. Ο Πορτογάλος στόπερ από την πρώτη του μέρα στο Λιμάνι κερδίσει τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» και όχι μόνο. Στην ομάδα έχουν να λένε για την επαγγελματική του συμπεριφορά, ενώ και εκείνος από την πλευρά του όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό και τα όσα έχει ζήσει μέχρι τώρα.

Η συμπεριφορά του είναι σα να βρίσκεται για χρόνια στην Ελλάδα και τους Πειραιώτες. Θα το δεις με ένα χαμόγελο στα χείλη και του αρέσει που αγωνίζεται στους «ερυθρόλευκους», ενώ και μέσα στον αγωνιστικό χώρο δίνει τα πάντα.

Ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σχεδιάζει τα πλάνα του και βάζει τις τελευταίες πινελιές, με την τελευταία προπόνηση των «ερυθρόλευκων» να είναι προγραμματισμένη για σήμερα, στο γήπεδο που θα γίνει ο τελικός. Και ποντάρει πολλά στον υψηλόσωμο στόπερ, ο οποίος είναι άτυχος μέχρι στιγμής. Και γιατί είναι άτυχος, εξηγούμαστε.

Από τα πρώτα κιόλας ματς, έχει δείξει ότι είναι ο Νο.1 κίνδυνος των αντιπάλων στις στημένες φάσεις και στα κόρνερ. Έχει χάσει αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει. Μία η μπάλα θα σταματούσε στο δοκάρι, μία άλλη πάνω σε εντυπωσιακές αποκρούσεις των τερματοφυλάκων και κάποιες άλλες η μπάλα να περνάει έξω, μερικά χιλιοστά από το τέρμα.

Η τύχη δεν ήταν μέχρι στιγμής με το μέρος του «βράχου», αλλά ποιος ξέρει, ίσως η μπάλα να κάνει το… χατίρι στον Ισπανό στο τελευταίο και πιο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ο Μεντιλίμπαρ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις στατικές φάσεις και η εντολή προς τους εκτελεστές των φάουλ και των κόρνερ είναι να ψάχνουν τον Ιμπόρα και τον Κάρμο.


Διαβάστε επίσης